https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Amber Ryheul uit Houthulst wordt zevende op WK judo in Boedapest

Judoka Amber Ryheul.© gf
Judoka Amber Ryheul.© gf
Bron: Belga

Voor Amber Ryheul uit Houthulst is het WK voorbij. Ze botste op de Portugese Joana Ramos (IJF-23) in de herkansingen en eindigt zevende.

De 23-jarige Amber Ryheul heeft op het wereldkampioenschap judo in Boedapest een zevende plaats veroverd in de categorie tot 52 kg. In dezelfde gewichtsklasse ging Charline Van Snick onderuit in haar eerste kamp van de dag.

Schitterend parcours

Laatbloeier Amber Ryheul (IJF 41), pas in 2018 door bondscoach Mark Van der Ham aangespoord om het internationaal te proberen, legde op het WK in Boedapest een schitterend parcours af dat perspectieven biedt om de Olympische Spelen van Parijs in 2024 te halen.

In haar eerste kamp tegen de Zuid-Koreaanse Bokyeong Jeong (IJF 26) kon ze al na 1:27 de winnende ippon scoren. Tegen de sterke Française Astride Gneto (IJF 8) had ze verlengingen nodig, maar daarin kon ze na drie minuten opnieuw de winnende ippon laten optekenen.

Verrast door vroege aanval

In de kwartfinale en de daaropvolgende herkansingen liet ze zich telkens verrassen door een vroege, eerste aanval van haar opponenten. Dat waren achtereenvolgens de Oezbeekse Dioyora Keldiyorova (IJF 14) en de Portugese Joana Ramos (IJF 23).

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten