Amber Ryheul behaalt goud op Europacup Junior Judo

© (Foto Facebook Vlaamse Judofederatie)

De 20-jarige judoka uit Houthulst wint in het Oostenrijkse Leibnitz.

Amber Ryheul (Judoclub Neko Ieper) was in het internationaal tornooi U21 in de categorie U52 kg goed voor een eerste plaats na vier gewonnen kampen. Ze versloeg achtereenvolgens de Oostenrijkse Celine Salzgeber, de Italiaanse Martina Scisciloa, de Duitse Seija Ballhaus in de halve finale en Franse Faiza Mokdar in de finale. In totaal was Amber onder leiding van VJF-coach Franklin Pereira onder meer goed voor drie keer een Ippon en een Waza-ari.

Vorige maand kon de talentvolle judoka op een gelijkaardig tornooi in Litouwen een zilveren medaille bemachtigen. Ze verloor toen in de finale van Ballhaus die ze nu dus in de halve finale kon verslaan.

Karel Foubert van Judo Club Olympia Brugge ging er op hetzelfde tornooi in de categorie U90 kg in de tweede ronde uit na verlies tegen de Nederlander Tom Boneschanker, die later goed was voor brons.

Op de European Judo Cup in Madrid werd de Brugse Sandrine Billiet (JC Eeklo) in -63kg eveneens door een Nederlandse in de tweede ronde uitgeschakeld. Jorre Verstraeten (JC Koksijde) verloor in -60kg in de herkansingen voor een plaats in de halve finales.