Amazones Michèle George en Manon Claeys op weg naar Paralympics in Tokyo

Michèle George en Manon Claeys kregen gelukamuletten van Emile Fourneau uit Waregem, een jonge leerling ruiter van Michèle George. © gf
Redactie KW

Michèle George uit Waregem en Manon Claeys uit Maldegem zijn begonnen aan hun Road to Tokyo waar ze voor ons land zullen deelnemen aan de Paralympische Spelen in het paardrijden.

De twee amazones vertrokken dinsdag richting Tokio, zij het met een eerste stop in het Duitse Aachen waar ze in quarantaine gaan voor zeven dagen. “Dit is voor de paarden verplicht vooraleer ze richting de Paralympische Spelen gaan. Eens ze daar zijn, hoeven ze niet meer in quarantaine”, weet Michèle George.

31 atleten

De Belgische ploeg bestaat uit 31 atleten die zullen uitkomen in tien verschillende disciplines. Michèle George zal voor de derde keer deelnemen aan de Paralympische Spelen, met ambities die haar palmares evenaren. De amazone won op de vorige Spelen in Londen twee keer goud op de dressuur, individueel en op de kür. Vier jaar later werd het in Rio goud en zilver. In Tokio zal Michèle op de openingsceremonie de Belgische vlag dragen, samen met goalbalspeler Bruno Vanhove uit Oostkamp.

Nieuw paard

George werkt sinds twee jaar met een nieuw paard, Best of 8, en heeft door het uitstellen van de Paralympics een jaar extra gekregen om zich op dat paard en op Tokio voor te bereiden. Zij komt in actie in Grade V. De jongere Manon Claeys maakt haar debuut in Tokio. Haar paard San Dior werd in 2016 gekocht. Met de jaren kennen ze elkaar door en door en is hun band sterker dan ooit. Zij rijdt in Grade IV.

De Paralympische Spelen bevatten 539 evenementen in 22 sporten die worden georganiseerd op 21 locaties. De wedstrijden in de paardensport hebben er plaats van 26 tot en met 30 augustus in het Equestrian Park in Kamiyoga. Beide amazones krijgen alvast veel steun van familie en vrienden. “Een dikke merci voor iedereen achter de schermen. Jullie steun betekent alles voor mij”, klinkt Michèle George. Zij en Manon kregen dinsdag in Sport Vlaanderen in Waregem een passend afscheid van de collega’s. Beide amazones ontvingen van Emile Fourneau uit Waregem, een jonge leerling ruiter van Michèle George, ook gelukamuletten. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier