Alweer puike prestaties van onze West-Vlaamse motorcrossers in MCLB

Lauclin Demeulenaere deed een uitstekende zaak in het kampioenschap. © Foto Coghe

De Motor Cross Liefhebbers Bond was op zondag 7 juli te gast in het Oost-Vlaamse Heldergem. Daar stond de zevende van elf proeven voor het BK op het programma.

Lauclin Demeulenaere uit Zuidschote was er aan de slag bij de youngsters en deed een uitstekende zaak in het kampioenschap. Lauclin won beide reeksen en pakte daarmee het maximum aan punten. Na deze nieuwe eindzege komt de poulain van Kampeerwagens Dirk Hofman tot op 9 punten van leider De Vos.

Gerdy Bouton, ook uit Zuidschote bij Ieper, pakte ook weer sterk uit bij de Nieuwelingen B (28-41 jaar). Hij won beide reeksen en pakte zo een nieuwe eindzege. In deze reeks was de tweede podiumplaats voor Dwight Van Den Bogaert (Sint-Eloois Vijve) met twee tweede plaatsen. Xavier Degeldere (Ingelmunster) uit het Meor-team werd drie keer tweede bij de Nieuwelingen C (+41 jaar). Cisse Haelewyn (Lichtervelde) schreef de eerste reeks op zijn naam bij de Nieuwelingen A (24-28 jaar). In de tweede manche moest Cisse vrede nemen met de tweede plaats en met een gelijk aantal punten klokte hij een minder goede totaaltijd. Zo eindigde hij pas tweede in het algemeen.

Julie Vandevelde (Desselgem) pakte uit met dubbele reeks- en eindzege bij de Dames. Avo Tack (Oostrozebeke) was knap bezig bij de Juniors 250cc met een dubbele reekszege. In de stand van het BK komt Avo tot op vijf punten van Brad Descamps.

Karel Vanhaecke (Oostkamp) mocht ook op het hoogste schavotje als winnaar bij de Junioren 500cc. De poulain van Mc ‘t Hoekske Oedelem was heel knap bezig en pakte uit met een dubbele reekszege. Niel Vandevelde (Ooigem) was best tevreden na afloop van zijn reeksen bij de Nationalen 250 cc, die hij afsloot op de derde en tweede plaatsen waarmee hij tweede was in de totaalstand. Bij de Nationalen 500cc was de derde plaats in de eindstand voor Pieter Swertvaegher (Ingelmunster). Hij legde beslag op de tweede en vijfde plaatsen.

Jurgen Wybo (Sint-Eloois Winkel – Lichtervelde) werd dubbele reeks- en eindwinnaar bij de Internationalen 250cc. Tussen de zware motoren 500cc finishte Jurgen op de tweede en derde plaats in het algemeen. Mattis Meersschout (Wingene) mocht met de hulde van de Internationalen 500cc op het hoogste schavotje als eindwinnaar. Hij werd winnaar van de eerste reeks en klokte af op de tweede plek in de slotmanche. Greg Demeulemeester (Volkegem) zet zijn zegereeks verder bij de Inters Open B met opnieuw een dubbele reeks- en eindzege. Hij finishte in beide reeksen als vierde tussen de A-Internationalen. Stanley Verstraete (Zerkegem) mocht mee naar de hulde als derde bij de Inters B. Hij legde beslag op de 17de en 10de plaatsen en werd vijfde en tweede uit groep B.

Steven Vandenbranden (Ichtegem) werd opnieuw dubbele reekswinnaar bij de Experten, waarbij Kristof Calus (Heestert) de derde en tweede plaatsen wegkaapte, goed voor de tweede podiumplaats.

Niels De Winter (Desselgem) werd tweede bij de Quads A met de tweede en derde plaatsen. Axel Volckaert (Zonnebeke) werd derde bij de Quads B met de derde en tweede plaatsen.

Zijspannen

De driewielers moesten strijden voor punten in het Belgisch kampioenschap. Ze waren al aan de achtste van de elf proeven toe.

Yens Delmotte – Tom Verbrugghe (Kachtem-Meulebeke), de leiders in de tussenstand met één puntje bonus, schreven de eerste reeks op hun naam en deden meteen een goede zaak. In de tweede heat kregen ze echter dikke pech toen ze in derde stelling reden en moesten afhaken met kapotte karvering. Zo moesten ze vrede nemen met de vierde plaats. In de tussenstand van het BK blijven ze leider met een bonus van vier punten op Soetaert en Dierckens.

Maxime Van Der Haeghen – Frederik Van Der Voorden (Brugge-Eksaarde) werden winnaar bij de Zijspannen A met een dubbele tweede plaats.

Kenneth Dierckens – Joey Valcke (Tielt-Oostrozebeke) werden tweede in totaal met een dubbele derde plaats. Bert Soetaert – Gianni Dhondt (Oostrozebeke) mochten mee op het podium als derde na hun vierde plaats in de eerste reeks en een reekszege als slot.

Bij de Zijspannen B werden Arne Demeulemeester – Niki Debruyne (Meulebeke) winnaars. Zij legden beslag op de vijfde en derde plaatsen, als tweede en reekswinnaar B. In de BK-stand staat Arne aan de leiding met 21 punten bonus op Daen Valcke – Robbe De Veene (Oostrozebeke-Kachtem) die tweede werden met reekszege en tweede plek groep B. Maxim en Mathias Moenaert (Gistel) werden driedubbel derde.