Alexander Eggerick en Saskia Vens winnen Parkours Oekene

De start van de 10 kilometer. © SM
Redactie KW

Zaterdag 19 oktober vond met Parkours Oekene de tiende manche van het criterium Roeselare Loopt plaats.

Parkours Oekene, waarvan de opbrengst naar de Mucovereniging gaat, ging om 14 uur van start met de verschillende kidsruns. Om 15.30 uur werd dan het startschot gegeven voor de wedstrijd over 5 km. Daarin stond er geen maat op Robin Catteeuw uit Rumbeke, die sinds eind juni op de sukkel was met knieproblemen. Servaas Gryp uit Izegem legde beslag op de tweede plaats, voor Robin Soenen uit Lauwe.

Bij de dames ging de overwinning naar de 12-jarige Line Vanackere. De Izegemse kreeg op het podium het gezelschap van Liesbeth Vandevelde uit Rumbeke en Séverine Vanhecke uit Roeselare.

Line Vanackere, Liesbeth Vandevelde en Séverine Vanhecke op het podium.
Line Vanackere, Liesbeth Vandevelde en Séverine Vanhecke op het podium.© SM

Om 16 uur was het de beurt aan de deelnemers voor de 10 km. Daarin lag de eindstand al na een van de twee ronden vast. Alexander Eggerick uit Pittem, die ook vorig jaar in Oekene won, zette zijn Roeselaarse metgezel Jochen Neirynck op zo’n honderd meter en verzwakte niet. De derde plaats was voor Sam Verstraete uit Roeselare, de man achter team Veloman waar ook Jochen lid van is.

Alexander Eggerick uit Pittem won vorig jaar ook in Oekene.
Alexander Eggerick uit Pittem won vorig jaar ook in Oekene.© SM

Bij de dames stond er geen maat op Saskia Vens. De Roeselaarse liep van bij de start aan de leiding en won met ruime voorsprong op Elien Debou uit Izegem en Claire Gouwy uit Roeselare, die in de slotkilometers afstand kon nemen van haar Lichterveldse metgezel Sofie Declerck.

(SM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier