https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Alexander Doom uit Roeselare onder de indruk van olympisch stadion

Alexander Doom met zijn vader Christ en broer Elias. (foto SB) © Stefaan Beel
Peter Soete

Atleet Alexander Doom heeft zijn droom beleefd op de Olympische Spelen in Tokio. Nu hij terug in Roeselare is, heeft hij eindelijk tijd om alles eens rustig te overlopen.

“Op 16 juli zijn we met een rechtstreekse vlucht van All Nippon Airways (ANA) vanuit Brussel naar Tokio gevlogen. We hadden plaatsen in Premium Economy waardoor we toch veel beenruimte hadden. Op de terugvlucht hadden we dat niet: die betere plaatsen waren enkel voor de medaillewinnaars.” (lacht)

“Na aankomst in Tokio was het nog anderhalf uur met de bus naar het Belgian House waar de meeste atleten enkele dagen acclimatiseerden. Vanaf 24 juli verbleven we dan in het olympisch dorp. Dat was toch indrukwekkend: alle landen wonen daar bij elkaar, het is echt een ministad. Je vindt er alles om te eten en te drinken en de keuken is 24/24 open. En de Japanners hebben heel hard ingezet op hospitality. Iedereen deed zijn uiterste best om de atleten bij te staan en te helpen”, aldus Alexander.

“Het stadion zelf was hypermodern en in-druk-wek-kend. Het is het mooiste stadion waar ik ooit heb gelopen. Het heeft drie toeschouwersringen en daarom is het natuurlijk doodjammer dat het niet tot de nok gevuld was met supporters.”

Jacques Borlée beslist

“De sfeer onder de Tornado’s was oké, we zijn goede collega’s. Iedereen weet dat je moet presteren en er was de druk om eremetaal te halen. Daarom was het enorm zuur dat we op een vierde plaats eindigden”, zucht Doom.

“Of ik ook zou gelopen hebben als Jonathan Borlée niet geblesseerd was? Dat denk ik niet. Volgens mijn gelopen tijden heb ik altijd een plaats in het team, maar Jacques Borlée zou zeker voor zijn drie zonen gekozen hebben. Een uitleg zou makkelijk zijn: ik mis ervaring of de chemie tussen de drie broers is top en ze zouden elkaar aanvuren. Veel zou daar niet aan te doen zijn: Jacques is de selectieheer en hij beslist.”

“De Spelen in Parijs zullen misschien niet meer voor Jonathan en Kevin zijn, maar met Dylan Borlée, Jonathan Sacoor, ikzelf en een jong talent kan er zeker een mooie 4×400-ploeg gevormd worden. Maar misschien zal het doel de finale halen zijn, in plaats van mikken op eremetaal.”

Binnenkort start Alexander Doom een drie maanden durende opleiding bij Defensie want hij krijgt een contract bij Topsport Defensie. “Na mijn opleiding word ik vrijgesteld om voort te trainen als atleet. Mijn eerste doelen zijn dan het EK en WK 400 meter”, besluit de atleet.

(PS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.