https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Alexander Doom snelt naar nationale indoortitel op 400 meter

Christian Iguacel, Belgian Alexander Doom en Dylan Borlee.© (Foto BELGA)
Christian Iguacel, Belgian Alexander Doom en Dylan Borlee.© (Foto BELGA)
Redactie KW

Op het Belgisch kampioenschap indoor in Louvain-la-Neuve heeft Alexander Doom vandaag op indrukwekkende wijze de nationale titel op de 400m behaald. Hij snelde naar een nieuw persoonlijk record van 47.00 en liet daarmee concurrenten Christian Iguacel en Dylan Borlée achter zich.

Alexander Doom had de afgelopen weken al laten zien dat hij in uitstekende vorm verkeerde en hij hoopte op het nationaal kampioenschap de kroon op zijn werk te zetten. De 400m was van alle wedstrijden de sterkst bezette en de Roeselarenaar moest het in zijn reeks opnemen tegen Christian Iguacel en Dylan Borlée. Tijdens de eerste 150m liepen de drie atleten ongeveer hetzelfde tempo, maar bij het naar binnen komen hinderden Doom en Borlée elkaar. “Er werd wat onvrijwillig geduwd, maar ik was meteen wel mijn ritme kwijt en ik moest een gat laten op de twee anderen”, zegt Doom. De titel leek op dat moment heel ver weg, maar wat de atleet van AV Roeselare in de laatste 100m liet zien was ronduit indrukwekkend. Hij liet Borlée ter plaatse en snelde in de laatste meters ook nog Iguacel voorbij. “Ik wist zeker dat ik Dylan nog kon kloppen, maar ik dacht dat Christian iets te veel voorsprong had om hem nog in te halen. Ik heb op training echter hard gewerkt op mijn laatste 100m en dat loonde uiteindelijk.” De klok hield halt op 47.00 voor Doom en dat betekende voor de tweede keer dit seizoen een nieuw persoonlijk record. “Zonder het akkefietje bij het naar binnenkomen zat er allicht nog een scherpere tijd in. Ik denk dat ik momenteel 46.80 waard ben, maar goed, je weet dat zo’n zaken kunnen gebeuren bij een indoorwedstrijd.”

Alexander Doom was voor deze wedstrijd al de nationaal lijstaanvoerder van 2021 en met deze overwinning bewees hij nogmaals dat hij momenteel de snelste 400m loper van het land is. “Ik wou eigenlijk vooral laten zien dat mijn prestaties van de afgelopen weken geen toevalstreffers waren. Daarin ben ik zeker geslaagd en ik hoop nu ook dat deze prestaties resulteren in een selectie voor het EK indoor”, gaat hij verder. België mag immers een 4x400m estafetteteam afvaardigen naar het EK indoor en gezien zijn prestaties zou Doom nu een certitude moeten zijn. “Het is voorlopig nog wat afwachten, maar het ziet er toch goed uit. Niemand van de rechtstreekse concurrenten loopt momenteel sneller dan mij. Gezien de ontgoochelingen in het verleden durf ik nog niet met zekerheid zeggen dat ik erbij zal zijn, maar laat het mij zo formuleren: als ik nu mijn kans niet krijg, dan zal ik ze nooit krijgen”, besluit hij.

(GD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten