Alexander Doom met nationale selectie naar Europabeker in Roemenië: “Ik wil mijn snelle chrono van op de IFAM meeting bevestigen”

Alexander Doom heeft zijn seizoensstart niet gemist.©DAVID PINTENS BELGA
Alexander Doom heeft zijn seizoensstart niet gemist.©DAVID PINTENS BELGA
Redactie KW

Komend weekend vindt in het Roemeense Cluj Napoca de Europabeker atletiek plaats. België trekt er met bescheiden ambities naartoe, maar op individueel vlak is het voor heel wat atleten een uitgelezen kans om in een internationaal veld een mooie prestatie neer te zetten. Alexander Doom komt er in actie op de 400m en op de 4x400m estafette. “Ik wil er vooral mijn chrono van op de IFAM bevestigen”, klinkt het.

Alexander Doom begon uitstekend aan het zomerseizoen. Op de internationale IFAM meeting in Oordegem liep hij op de 400m naar een sterk persoonlijk record van 45.96 en is daarmee momenteel de snelste kwartmijler van het land. Dat de Roeselarenaar in uitstekende vorm verkeert, bewees hij afgelopen weekend nogmaals door zijn besttijd op de 200m aan te scherpen tot 21.54 en dat bij een lichte tegenwind. “Die verbetering zat er wel aan te komen”, bekent hij. “Op het Vlaams kampioenschap had ik al 21.96 gelopen. Nu waren de omstandigheden veel beter en ik ben dan ook heel blij dat ik zo’n mooie tijd kon laten optekenen.”

De atleet van AV Roeselare blijft natuurlijk een specialist van de 400m en hij liep die 200m dan ook in functie van de 400m. “Eigenlijk plande ik de week na de IFAM nog een 400m te lopen op de Putbosmeeting in Oordegem, maar aangezien ik bij mijn eerste 400m van het seizoen al 45.96 had gelopen, kon ik het me permitteren om dit te laten schieten en een weekje goed door te trainen.”

“Aan elkaar gewaagd”

Ondertussen werd Doom ook geselecteerd voor de Europabeker die dit weekend in Roemenië wordt afgewerkt. “Ik loop er de individuele 400m en de 4x400m estafette. Op het individuele nummer hoop ik er vooral mijn tijd van op de IFAM te bevestigen. Het deelnemersveld is op papier ideaal. De Nederlander Jochem Dobber, die op de IFAM met de overwinning ging lopen, steekt er wat bovenuit, maar voor de rest zijn we allemaal wat aan elkaar gewaagd. Het kan dus een mooie wedstrijd worden.” (GD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier