https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Alexander Doom loopt bij eerste indoorwedstrijd van het seizoen naar 47.97 op de 400m

Alexander Doom tijdens de atletiekmeeting.© BELGA
Alexander Doom tijdens de atletiekmeeting.© BELGA
Redactie KW

Deze namiddag werd in de Gentse Topsporthal het nationaal indoorseizoen op gang getrapt met een micromeeting voor de eliteatleten. Met Alexander Doom kreeg ook één West-Vlaamse atleet startrecht. De Roeselarenaar liep solo naar een tijd van 47.97 op de 400m.

We hebben er lang moeten op wachten, maar eindelijk werd er opnieuw een atletiekwedstrijd georganiseerd. Rekening houdende met de huidige coronamaatregelen, besliste Sport Vlaanderen om enkel de eliteatleten te laten aantreden op de meeting in Gent. Dat betekende dat slechts een handvol atleten in actie kwamen. Op de 400m mocht Alexander Doom het in principe opnemen tegen de Oost-Vlaming Dylan Owusu, maar deze laatste gaf in laatste instantie verstek. Op die manier moest de atleet van AV Roeselare alleen de baan op.

“Dat was een beetje vreemd, want zonder publiek en zonder tegenstand lijkt het veeleer op een training”, zegt hij. “Maar de organisatie deed wel zijn best om er wat sfeer in te brengen met muziek en supportersgeluiden tijdens de wedstrijd. Dat hielp uiteindelijk wel, maar vooral in de laatste 100m miste ik de tegenstand om nog sneller te lopen.”

“Met mijn tijd van 47.97 ben ik uiteindelijk niet ontevreden. Het is immers bijna een jaar geleden dat ik nog eens een 400m gelopen heb en ik strand hier toch op amper 30 honderdsten van mijn persoonlijk record. De komende weken staan er nog een aantal wedstrijden op het programma en ik hoop daar nog een stuk sneller te lopen. Zeker op de IFAM zal er voldoende tegenstand zijn om daarin te slagen.”

Alexander Doom, die vorige week werd verkozen tot West-Vlaams atleet van 2020, zit ook met een selectie voor het EK indoor in zijn achterhoofd. “Dat EK vindt begin maart plaats in het Poolse Torun en België mag in principe een 4x400m ploeg afvaardigen. Er werd echter nog niets hierover gecommuniceerd, maar ergens denk ik er wel aan.”

“Het belangrijkste is echter dat ik nu wat wedstrijdritme kan opdoen met het oog op de zomer, wat voor mij toch het hoofddoel is. Om die reden pik ik nu alle wedstrijden mee die ik kan, want door de coronacrisis is alles heel onzeker. Als de cijfers opnieuw de verkeerde richting uitgaan, is het goed mogelijk dat alle wedstrijden opnieuw geannuleerd moeten worden”, besluit hij.

(GD)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten