Alexander Doom (Koninklijke Atletiek Vrienden Roeselare) wint goud op de 400 meter

© FD
Redactie KW

Enkele weken geleden won Alexander Doom de Vlaamse Indoor titel alle categorieën op de 400 meter. Het voorbije weekend kroonde de 22-jarige Roeselaarse atleet van de Koninklijke Atletiek Vrienden Roeselare zich tot Belgisch kampioen op hetzelfde indoor nummer!

Alexander, hoe verliep de titelkoers in de Topsporthal in Gent?

Er was een zeer snelle start van Christian Iguacel van AC Lyra en Michael Rossaert van AC Waasland. Ik voelde dat het tempo veel te snel was bij onze eerste doorkomst. Daarom temporiseerde ik een beetje en zette me achter Michael. In de voorlaatste rechte lijn kon ik vlot over Michael Rossaert schuiven en zat ik in het zog van Christian Iguacel. De laatste 50 meter viel hij volledig stil door zijn snelle start, terwijl ik mijn tempo mooi kon blijven aanhouden tot op de eindmeet. Ik won in een nieuwe beste jaarprestatie van 47″63, terwijl Dylan Owusu van Racing Gent 2de werd in 48″22 en Asanti Badji van Royal Excelsior Sport Club Brussels in 48″38 als 3de eindigde.

Na het behalen van de Vlaamse titel werd jou meteen de favorietenrol aangemeten. Hoe zag je dit BK?

Mijn doel was vooral een goede 400 meter lopen en proberen de Belgische titel binnen te halen. De tijd was eerder bijkomstig. Maar met 47″63 ben ik zeker tevreden over mijn tijd. Ik denk wel dat ik nog rapper kan in een ideale 400 meter indoor. Maar je weet dat dit bij indoor vaak niet het geval is…

Het indoorseizoen zit erop, hoe zien de volgende weken eruit?

Ik zal nu een weekje rust nemen en daarna opbouwen naar de zomer. Het is het eerste jaar van de voorbije vier jaren, dat ik zonder blessureleed het indoorseizoen kan uitdoen. Ik hoop dat dit zeker zal renderen voor in de zomer. Nu heb ik een volledige voorbereiding kunnen afwerken, wat natuurlijk heel water beter is voor mijn zomerseizoen.

Een Vlaamse titel en een Belgische titel, maar vorig jaar mocht je als invaller bij de Belgian Tornado’s mee naar het WK in Doha in Qatar. Deze zomer staan de Olympische Spelen in Tokio op het programma, maar de plaatsen bij de Belgian Tornado’s zullen duur zijn?

In overleg met mijn trainer zal ik alleszins werken om te pieken naar de Olympische Spelen. De plaatsjes zijn echter zeer duur op de 4 x 400 meter in België. De Belgian Tornado’s behoren niet zomaar tot de kandidaat medaillewinnaars. Het Belgische Kampioenschap alle categorieën in Brussel zal het moment zijn om op mijn allerbest te staan, want in een Olympisch jaar wil iedereen scherp staan om zijn plaats af te dwingen. Hoe dan ook zullen we zeker hard werken om mijn plaats af te dwingen. Wie droomt nu niet om aan de Olympische Spelen te mogen deelnemen en wie weet een medaille te veroveren? (FD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier