Alexander Doom en Michaël Obasuyi stoten op EK beloften in Zweden door als reekswinnaar

Alexander Doom moest het vanuit baan 8 doen, maar klaarde de klus. © belga
Wouter Vander Stricht

Het EK beloften in het Zweedse Gävle is goed gestart voor de West-Vlamingen. Via reekswinst plaatsten zowel Alexander Doom (400 meter) als Michael Obasuyi (110 meter horden) zich probleemloos voor de halve finale. Vanavond komt Manon Depuydt nog in actie.

Zowel Alexander Doom (Roeselare) als Michael Obasuyi (Oostende) kenden de jongste maanden besognes door blessures. Maar ze lijken net op tijd fit om zich aan Europa te tonen tijdens het EK beloften.

Alexander Doom (22) won de derde reeks door 47″39 te laten afklokken, de vierde tijd in totaal. Deze namiddag mag Doom opnieuw de piste op in de halve finale. “Ondanks een startpositie in baan 8 en de tegenwind in de laatste 100 meter kan ik tevreden zijn.”

Michael Obasuyi kende problemen met de heupbuiger en dat is als hordenloper uiterst vervelend. Op het EK had hij tot nu toe nog geen last.
Michael Obasuyi kende problemen met de heupbuiger en dat is als hordenloper uiterst vervelend. Op het EK had hij tot nu toe nog geen last.© BELGA

Ook Michael Obasuyi – die op 12 augustus 20 wordt – trad aan in derde reeks en wist die winnend af te sluiten. Hij won in 14″15, geen toptijd, maar door de tegenwind was dat ook moeilijk. “Ik ben vooral tevreden geen last meer te hebben van mijn heup”, klonk het achteraf. “Nu uitkijken naar de halve finale en hopelijk straks ook de finale.”

Die halve finale van Obasuyi wordt vrijdagmiddag omstreeks 16.35 uur op gang geschoten, een eventuele finale volgt twee uur later al.

De halve finales van de 400 meter met dus Alexander Doom vatten aan om 16.55 uur. Een eventuele finale is dan voor zaterdagavond, maar zaterdagochtend komt Doom ook al in actie in de 4×400 meter.

Voor Manon Depuydt (De Haan) begint het op de 200 meter vanavond pas omstreeks 19 uur.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.