Alexander Diaz Rodriquez en Nina Lauwaert domineren Wembleyloop in Heule

Redactie KW

Ruim 200 sportievelingen kwamen woensdagnamiddag afgezakt naar Sportcentrum Wembley om er deel te nemen aan de 23ste Wembleyloop.

Op de 10 kilometer kregen we een duel tussen de winnaar van vorig jaar Tommy Kinders, Tom Vanslambrouck de tweede van vorig jaar en Alexander Diaz Rodriquez. Al vlug was duidelijk dat Rodriquez met de remmen op aan het lopen was tot halfweg. Eén versnelling en Tommy Kinders, de laatste aanklamper, moest de Bruggeling ook laten gaan. Rodriquez finishte na 32’51. Kinders werd tweede op exact 1 minuut en Vanslambrouck werd nog eens 34 seconden later derde. Bij de dames duldde Nina Lauwaert even het gezelschap van de Kortrijkse Barbara De Brouwer maar snelde freewheelend naar de zege. Lauwaert overschreed de meet na 38’45. De Brouwer werd tweede in 39’04 en Heidi De Poorter werd derde in 41’30.

De Ladiesrun over 5,1 kilometer was een kolfje naar de hand van Katrijn Van Hulle. De atlete van AVMO uit Ingelmunster liep solo naar een tijd van 20’51. Amanda Flannery uit Oostende werd tweede in 21’56 en Ionela Lecoeuche vervolledigde het podium met een tijd van 22’21.

De 5,1 kilometer voor heren werd gewonnen door Kevin Van Vynckt. De Deinzenaar haalde het in 16’59. Dat was negen seconden sneller dan Daan Dhondt uit Kruishoutem. Arnaud Lecoueche mocht met een tijd van 17’15 mee het podium op.

(ELD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.