Alexander Diaz Rodriguez en Charline Vanneste pakken de bloemen in Zerkegem

© foto GD
Redactie KW

Ruim 250 atleten lieten zich niet afschrikken door de harde wind die over het parcours blies tijdens de Walle-Loop in Zerkegem. Een organisatie van de VZW Wallestekkers in samenwerking met de plaatselijke voetbalclub VKSO Zerkegem en het gemeentebestuur Jabbeke die voor de zevende keer doorging.

Er werd gezorgd voor een gevarieerd dagprogramma op en rond het plaatselijke voetbalterrein. Tussen 13.30 en 14.30 uur waren de allerkleinsten aan de beurt die in drie categorieën werden ingedeeld. Een kleuterloop, 400 meter voor de 8 en 9-jarigen en 800 meter voor de 10 en 11-jarigen.

Om 14.30 uur kon er eerst opgewarmd worden met een jogging over drie km waar het podium gevormd werd door Kenny Couvreur, gevolgd door Tristan Gevaert en Victor Simoen bij de heren. Bij de dames was Diewke Deblauwe aan het feest voor Marien Febe en Bélém Vandewalle.

Om 15.30 uur was het tijd voor het langere werk. Er kon gekozen worden voor 2 ronden of 6,6km of drie ronden, de 10km prestatieloop. Bij de dames werd er opnieuw een opmerkelijke prestatie geleverd door Nienke Dewitte. Deze piepjonge teenager gaf iedereen het nakijken op de 6 kilometer. Dit was haar tweede overwinning in een week tijd, na haar uitstekende prestatie op de Permekeloop in Jabbeke waar ze twee overwinningen op 1 dag liet optekenen.

Op de 10 kilometer werd topfavoriet Alexander Diaz Rodrigaz bijna verrast door Jimmy Bultinck die in een beklijvende sprint toch de duimen moest leggen. Ondertussen had dit duo Steven Broucke al op een kleine minuut teruggewezen. Bij de dames was Charline Vanneste, recente Belgische kampioene op de 5 kilometer, primus met ruime voorsprong op Annelies Deketelaere en Evy Pieters die brons pakte.

(GD/ foto GD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier