Alessio (19) uit Ieper Europees kampioen bodybuilding

Redactie KW

De 19-jarige Alessio Debal uit Ieper behaalde in Barcelona de Europese titel bodybuilding bij de junioren. De sporter deed dat bij de World Natural Body Building Federation, een organisatie waarvan de leden de sport op een cleane manier beoefenen.

Alessio Debal uit de Meenseweg in Ieper begon zes jaar geleden met gewichten te oefenen. Hij deed dat eerst thuis en trok daarna naar een club in Ieper. Een paar maanden geleden nam hij deel aan het Belgische kampioenschap, zijn eerste wedstrijd, en daar werd hij meteen tweede. Omdat de Belgisch kampioen verstek moest geven voor het Europees kampioenschap, mocht in plaats de Ieperling naar Barcelona. Afgelopen weekend haalde hij daar de titel binnen in de categorie min 75 kg.

Door zijn overwinning is Alessio nu geselecteerd voor het wereldkampioenschap. Dat vindt plaats in november in Madrid. Ook daar hoopt de man goed te scoren.

“Ik wil mijn sport echt op een cleane manier blijven beoefenen”, klinkt het. “Bodybuilding is nog altijd een sport waarmee doping onlosmakelijk verbonden is. En het klopt dat sommige sporters opvallend vlug gespierder worden, wat niet zomaar kan. Ik kies echter voor de andere weg.” (CMW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier