Al (bijna) één West-Vlaamse atlete zeker van deelname aan Olympische Spelen in Tokio

Frederic Vansteenkiste
Frederic Vansteenkiste Medewerker KW

Dat is het ietwat vreemde gevolg van de aankondiging die topzeilster Evi Van Acker donderdagvoormiddag deed.

De ex-medaillewinnares en wereldtopper Evi Van Acker kondigde donderdagvoormiddag op een persconferentie aan dat ze een punt zet achter haar carrière. Van Acker was de voorbije jaren een van de wereldtoppers en greep in Londen ook een medaille. In Rio lukte dat door ziekte net niet.

Maar nu stopt Evi Van Acker dus en hoewel dat voor de sport en ons land het verlies van een topper betekent, is het tegelijk ook goed nieuws voor andere atleten. Voor de Olympische Spelen wordt immers maar één atleet per klasse toegelaten en gezien Evi Van Acker in dezelfde categorie uitkwam als de West-Vlaamse Emma Plasschaert (Oostende), momenteel vijfde op de wereldranglijst, en Maité Carlier (Bredene), is de kans nu vrij groot dat één van hen in 2020 naar de Spelen in Tokyo mag.

Zowel Plasschaert als Carlier laten tegenwoordig mooie dingen zien en bewijzen dat ze klaar zijn voor een stap hogerop. Wié van hen uiteindelijk naar de Spelen mag – als ze beiden gespaard blijven van pech en blessures – zullen de resultaten van de komende seizoenen moeten duidelijk maken.

(FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier