Adrian Fernemont leidt verrassend in rallywedstrijd Omloop van Vlaanderen

Adrian Fernémont is de leider na de eerste dag tijdens de omloop van Vlaanderen. © DM
Redactie KW

De eerste vijf snelheidsritten van de Omloop van Vlaanderen zitten er op en het verdict is dat we een verrassend leiderstrio hebben. Zaterdag blijft de rallywedstrijd nog de hele dag aan de gang in Roeselare.

Net toen de eerste wagens de eerste proef aan het afwerken waren begon het te regenen en dat maakte het parcoers erg verraderlijk. Geen van de favorieten liet zich vangen, maar het was verrassend genoeg Adrian Fernemont die met twee beste tijden de leiding nam in de rally. Kevin Demaerschalk staat knap tweede, ondanks dat hij voor het eerst de nieuwe Ford Fiesta R5 bestuurt. Ghislain De Mevius is knap derde, ondanks het feit dat zijn parcoerskennis in Roeselare eerder beperkt is. Andy Lefevere is de eerste niet R5-wagen, ondanks dat hij linksvooraan tweemaal lek reed.

De vooraf aangekondigde favorieten staan respectievelijk vierde, vijfde en zevende: Verschueren, Bedoret en Princen. Hun achterstand is nog maar een handvol seconden, maar zowel Verschueren, Bedoret als Princen zullen beseffen dat ze morgen vol aan de bak moeten.

Overige categorieën

Bij de historics profiteerde Stefaan Stouf van de regen om een kloof te slaan met Syx en Lietaer. In de R2-categorie is de jonge belofte Gilles Pyck momenteel de snelste, en in de M-Cup moeten onze streekpiloten voorlopig onderdoen voor Monnens en Boulat. Kurt Braeckevelt is met zijn derde plaats voorlopig de beste West-Vlaming.

Zaterdag begint echter het serieuze werk om 8.30 uur. Dan krijgen de deelnemers drie omlopen van vijf klassementsproeven elk voor de wielen geschoven. Rond de klok van 21.30 uur mogen de winnaar van deze jubileum editie op het podium verwachten. (FM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier