In de Geko Classics Historic Rally, de wedstrijd voorbehouden voor de wagens met een nationaal paspoort, is de meest opvallende naam toch die van Jonas Langenakens. De Vlaams-Brabander start in Boezinge met de imposante en heerlijk grommende Chevrolet Corvette Sting Ray van Wim Soenens.

"Het is wellicht niet echt een wagen waarmee we kunnen winnen, maar ons doel is voornamelijk het publiek te plezieren. Opvallen zullen we alleszins wel doen", klinkt het bij Jonas Langenakens. "En wie weet, zit er nog wel een mooie uitslag in. Het wordt een uitdaging om deze krachtpatser te temmen, maar we gaan ervoor. .

Wie ook koos voor deze wedstrijd is Peter Bulckaen, de acteur, bekend van onder andere tv-series als 'Familie' en 'Wittekerke'. Hij neemt de start met een unieke Audi 80 Quattro, een soort replica van de wagen waarmee Stig Blomqvist wereldkampioen werd in 1984.

Wat niet-Belgen betreft, wordt het vooral uitkijken naar de Fransman Frederic Chambon en zijn Porsche. De Nordist kent het parcours door en door en kan het onze landgenoten zeker knap moeilijk maken.

In de Las Vegas Ypres Historic Rally, voor de wagens met een FIA-paspoort, is de opvallendste naam toch die van Chris Van Woensel. Samen met vaste co-piloot Rik Snaet brengt hij de Ford Sierra Cosworth 4X4 van Mies Racing, de stal van Dirk Vermeirsch, aan de start. De wagen heeft zeker het potentieel om mee te draaien aan de top. Vermeirsch reed in de TAC-rally in Tielt als Historic zelfs als 6de algemeen tot hij door mechanische problemen de handdoek moest gooien.

Ook werden er nog twee opvallende buitenlandse naam toegevoegd. Hongaar Karoly Leitold, een vaste deelnemer aan het Europees kampioenschap, zakt naar de Westhoek af met de mooiogende Fiat 131 Abarth. Met Antonio Parisi (Italië) en zijn Porsche 911S hebben we een extra buitenlander die het de Vlaamse rijders misschien moeilijk kan maken.

In de Geko Classics Historic Rally, de wedstrijd voorbehouden voor de wagens met een nationaal paspoort, is de meest opvallende naam toch die van Jonas Langenakens. De Vlaams-Brabander start in Boezinge met de imposante en heerlijk grommende Chevrolet Corvette Sting Ray van Wim Soenens."Het is wellicht niet echt een wagen waarmee we kunnen winnen, maar ons doel is voornamelijk het publiek te plezieren. Opvallen zullen we alleszins wel doen", klinkt het bij Jonas Langenakens. "En wie weet, zit er nog wel een mooie uitslag in. Het wordt een uitdaging om deze krachtpatser te temmen, maar we gaan ervoor. .Wie ook koos voor deze wedstrijd is Peter Bulckaen, de acteur, bekend van onder andere tv-series als 'Familie' en 'Wittekerke'. Hij neemt de start met een unieke Audi 80 Quattro, een soort replica van de wagen waarmee Stig Blomqvist wereldkampioen werd in 1984.Wat niet-Belgen betreft, wordt het vooral uitkijken naar de Fransman Frederic Chambon en zijn Porsche. De Nordist kent het parcours door en door en kan het onze landgenoten zeker knap moeilijk maken.In de Las Vegas Ypres Historic Rally, voor de wagens met een FIA-paspoort, is de opvallendste naam toch die van Chris Van Woensel. Samen met vaste co-piloot Rik Snaet brengt hij de Ford Sierra Cosworth 4X4 van Mies Racing, de stal van Dirk Vermeirsch, aan de start. De wagen heeft zeker het potentieel om mee te draaien aan de top. Vermeirsch reed in de TAC-rally in Tielt als Historic zelfs als 6de algemeen tot hij door mechanische problemen de handdoek moest gooien.Ook werden er nog twee opvallende buitenlandse naam toegevoegd. Hongaar Karoly Leitold, een vaste deelnemer aan het Europees kampioenschap, zakt naar de Westhoek af met de mooiogende Fiat 131 Abarth. Met Antonio Parisi (Italië) en zijn Porsche 911S hebben we een extra buitenlander die het de Vlaamse rijders misschien moeilijk kan maken.