"Dit geeft echt een heel ander gevoel om te kunnen starten in je eigen streek" aldus Achiel Boxoen, de zoon van ex-rallyrijder Joost. "Vorig jaar stond ik zoals velen nog gewoon toe te kijken van achter het veiligheidslint naar die grote mannen, vandaag zit ik hier naast een WK-vedette als Thierry Neuville. Hoe snel kan het gaan. Al gaan we ons helemaal niet gaan spiegelen aan deze jongens. Het is de bedoeling dat we een rustige start nemen, en stap per stap progressie maken. De eindmeet halen zaterdagavond in Ieper zou voor ons al een enorme voldoening geven. Ik word door velen omschreven als de opvolger van Freddy Loix, maar dat is een verkeerde omschrijving. Noem mij gewoon een jongen die de kans krijgt om in een officieel team te rijden onder de beste omstandigheden. Tegen dat er iemand het palmares van Freddy zal bijeen hebben gereden, zal er nog heel wat water door de zee vloeien. Ik heb wel in de persoon van Freddy een goede mentor en leermeester, die me op een opbouwende en als het moet een strenge manier de knepen van het vak leert."

De keuze voor Achiel viel bij sommigen niet in goede aarde, en er kwam soms heel onterechte kritiek. Er werd heel wat modder gegooid op de sociale media. De prestaties werden door sommigen met een vergrootglas bekeken en alles vele keren uitvergroot. Ten onrechte. Dat Skoda dergelijk jong piloot de kans wil geven, kan alleen maar positief te noemen zijn.

"In het begin trok ik me al die kritiek op de sociale media heel erg aan, maar gaandeweg ben ik dat leren relativeren. Eenmaal in de rallywagen vrijdagnamiddag, wordt de knop gewoon omgedraaid en ligt de volledige focus op de rally. En ik voel bij mezelf hoe meer kilometers we malen met de Skoda, alles beter gaat. Wervik als voorbereiding was volgens mij ideaal. Een rally op hetzelfde type parcours, en met een oude rot in het vak als Fred Miclotte naast je, heeft me enorm veel bijgeleerd. Ik mag gerust stellen dat ik al heel wat progressie heb gemaakt sedert het debuut in Bocholt."

"De voorbereiding is heel belangrijk" reageert co-piloot Jasper Vermeulen(Izegem). "Vooraf gaan we de onboards van Freddy Loix op de proeven grondig gaan analyseren, en ons notasysteem werd door mensen als Fred Miclotte en Johan Gitsels grondig aangepakt tot we tot een systeem kwamen dat heel goed is. Tijdens de verkenningen moet je er voor zorgen dat alle details kloppen. Niet alleen de wagen en de nota's moeten perfect zijn, ook het team. De laatste weken hebben zowel Achiel als ik heel wat aan sport gedaan. Lopen, fietsen en een regelmatig bezoek aan de fitness moet er ook voor zorgen dat wij de concentratie voor 100 % kunnen behouden, zelfs in warme weersomstandigheden."

(DT - Foto DM)

"Dit geeft echt een heel ander gevoel om te kunnen starten in je eigen streek" aldus Achiel Boxoen, de zoon van ex-rallyrijder Joost. "Vorig jaar stond ik zoals velen nog gewoon toe te kijken van achter het veiligheidslint naar die grote mannen, vandaag zit ik hier naast een WK-vedette als Thierry Neuville. Hoe snel kan het gaan. Al gaan we ons helemaal niet gaan spiegelen aan deze jongens. Het is de bedoeling dat we een rustige start nemen, en stap per stap progressie maken. De eindmeet halen zaterdagavond in Ieper zou voor ons al een enorme voldoening geven. Ik word door velen omschreven als de opvolger van Freddy Loix, maar dat is een verkeerde omschrijving. Noem mij gewoon een jongen die de kans krijgt om in een officieel team te rijden onder de beste omstandigheden. Tegen dat er iemand het palmares van Freddy zal bijeen hebben gereden, zal er nog heel wat water door de zee vloeien. Ik heb wel in de persoon van Freddy een goede mentor en leermeester, die me op een opbouwende en als het moet een strenge manier de knepen van het vak leert."De keuze voor Achiel viel bij sommigen niet in goede aarde, en er kwam soms heel onterechte kritiek. Er werd heel wat modder gegooid op de sociale media. De prestaties werden door sommigen met een vergrootglas bekeken en alles vele keren uitvergroot. Ten onrechte. Dat Skoda dergelijk jong piloot de kans wil geven, kan alleen maar positief te noemen zijn."In het begin trok ik me al die kritiek op de sociale media heel erg aan, maar gaandeweg ben ik dat leren relativeren. Eenmaal in de rallywagen vrijdagnamiddag, wordt de knop gewoon omgedraaid en ligt de volledige focus op de rally. En ik voel bij mezelf hoe meer kilometers we malen met de Skoda, alles beter gaat. Wervik als voorbereiding was volgens mij ideaal. Een rally op hetzelfde type parcours, en met een oude rot in het vak als Fred Miclotte naast je, heeft me enorm veel bijgeleerd. Ik mag gerust stellen dat ik al heel wat progressie heb gemaakt sedert het debuut in Bocholt.""De voorbereiding is heel belangrijk" reageert co-piloot Jasper Vermeulen(Izegem). "Vooraf gaan we de onboards van Freddy Loix op de proeven grondig gaan analyseren, en ons notasysteem werd door mensen als Fred Miclotte en Johan Gitsels grondig aangepakt tot we tot een systeem kwamen dat heel goed is. Tijdens de verkenningen moet je er voor zorgen dat alle details kloppen. Niet alleen de wagen en de nota's moeten perfect zijn, ook het team. De laatste weken hebben zowel Achiel als ik heel wat aan sport gedaan. Lopen, fietsen en een regelmatig bezoek aan de fitness moet er ook voor zorgen dat wij de concentratie voor 100 % kunnen behouden, zelfs in warme weersomstandigheden."(DT - Foto DM)