AC Beverhout en AC Blanco fusioneren naar 1 Beernemse club

© GD
Redactie KW

Sinds 2016 verlieten beide clubs hun vertrouwde stek in het Bargepark in Beernem en trokken naar de splinternieuwe atletiekpiste in het sportpark Drogenbrood. Beide clubs vonden elkaar daar en al snel werden er gezamelijke vrijdagavondtrainingen georganiseerd voor atleten met wedstrijdambitie.

“Dit waren de eerste informele contacten tussen beide clubs”, vertelt Vita Van Belleghem, voorzitster van AC Blanco. “In 2017 namen enkele leden van de beide clubs de Natuurloop over en de eerste samenwerking was een feit. Beide clubs leerden elkaar beter kennen, ideeën werden uitgewisseld en de meest in het oog springende samenwerking resulteerde in de BB-Oefencross. Onlangs werd er samengezeten met het gemeentebestuur en wordt er een Start2Run opgestart.”

Deze samenwerking resulteert nu in verdere initiatieven. “Na twee jaar van informele samenwerking was er onlangs een eerste bijeenkomst van beide clubs die willen uitzoeken of we kunnen groeien naar een grote Beernemse atletiekfamilie”, klinkt het bij de voorzitter. “Voor de atleten verandert er niets, de trainingsuren blijven op de vertrouwde dagen en uren plaatshebben. Nieuw is wel dat we vanaf november onze trainingen openstellen voor beide verenigingen en dat voor het seizoen 2019-2020 elk lid zich kan melden op elke trainingsdag van maandag tot vrijdag. Dit betekent wel dat er nog een berg werk op ons te wachten staat achter de schermen. Maar het uiteindelijke doel blijft om een nog beter sportief en recreatief aanbod te creëren”, besluit ze.

(GD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier