https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

AC Beernem organiseert een eerste keer de Berenloop

De Beernem Masters met Wim De Bois, Tjorven Bossu en Karel Ingelbrecht wonnen de estafette van 20 km. © (Foto ACR)
Redactie KW

Na een jaar afwezigheid omwille van corona was er zondag de 16de uitgave van de Berenloop in Beernem, een sportieve afsluiter van het kermisweekend met start en aankomst aan het ontmoetingscentrum De Kleine Beer. De eerste keer overigens in een organisatie van de Koninklijke Atletiek- en Runningclub Beernem. ACB is de nieuwe club en het resultaat van een fusie van de atletiekclubs Beverhout en Blanco.

Vorig jaar was er de corona-editie waarbij de deelnemers met de jaarwisseling een maand lang individueel een parcours konden volgen dat met pijltjes voorzien was.

Dit jaar kon men terug naar de vertrouwde organisatie. Er was voorzien in een jeugdloop van 500 meter of 1 kilometer, de 20 km estafetteloop en voor wie dat wenste kon men vanaf 18 jaar die afstand ook individueel lopen. Ongeveer 35 deelnemers schreven zich voor de hoofdwedstrijd met een vernieuwd parcours in.

David Van Den Broeck zette de volledige wedstrijd naar zijn hand en finishte in 1u47’49”. Hij had ongeveer zeven minuten voorsprong op de Bruggeling Pieter Ingelbrecht van de organiserende club. Thomas Vandille, tevens uit Brugge, werd een halve minuut later derde. Bij de dames ging de zege op de 20 kilometer naar Stefanie Brandt (1u40’25”) voor Hanne Vanpoucke (1u49’35”) en Tamara Knudde (1u50’26”).

De organisatie koos voor een vernieuwde estafetteformule waarbij de eerste en de laatste loper 5 kilometer deed en de tweede tien kilometer. Heel wat atleten van Atletiek- en Runningclub Beernem namen hier aan deel. De winst ging dan ook naar de AC Beernem Masters in 1u14’54” met Karel Ingelbrecht, Wim De Bois en Tjorven Bossu. Het drietal zette voorbije zomer, samen met Thierry De Vreese, ook al het clubrecord scherper op de 4×800 meter. De Masters zijn ondertussen op elkaar ingespeeld. “Het was een beetje tegen jezelf en tegen de klok lopen en inschatten wat de tegenstrevers doen, maar onder toch vrij warme omstandigheden en hier en daar wat wind hebben wij het tot een goed einde gebracht”, klinkt Wim De Bois die 10 kilometer voor zijn rekening nam. “Het was een mooie omloop, vooral langs de landelijke wegen in Beernem, heel mooi in het groen.”

Jos Sypré, burgemeester van Beernem, stond met het trioteam Sypré and Guest aan de start van de estafette. Zij finishten op plaats zestien in een tijd van 1u41’06”.

De eerdere jeugdlopen konden op heel wat jonge atleten rekenen. Wout Strobbe en Elias Geirnaert wonnen de 500 meter, Brent Ronse en Manon De Paepe de 1000 meter. Basisschool De Drie Beertjes kreeg de prijs voor de best vertegenwoordigde school. (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.