Aaron Spruytte goed op weg naar Belgische titel motorcross

De motorcrossers VJMO/MCLB waren op 1 en 2 augustus te gast op het prachtige circuit in Volkegem. Het werd over twee dagen een topeditie met 95 jeugdrijders en 70 pitbikes op zaterdag. Zondag kwamen iets meer dan 350 piloten achter het starthekken.

Aaron Spruytte is bijna Belgisch Kampioen. © Foto Coghe

Een van de grote winnaars op zondag werd Aaron Spruytte bij de Beloften 125cc. De jongeman uit Kortemark schreef opnieuw beide reeksen op zijn palmares en mocht dan ook met de bloemen en de trofee van de winnaar op het hoogste schavotje. In de stand van het Belgisch Kampioenschap staat Aaron riant aan de leiding met een bonus van 86 punten op zijn naaste achtervolger Lemmy Trioen uit Zwevezele die in Volkegem beslag legde op de tweede podiumplaats. In het B.K. staan nog drie proeven of zes reeksen op het programma met maximum 25 punten per reeks.

Kelly Debruyne uit Poperinge werd opnieuw dubbelwinnaar bij de Dames en lijkt op weg naar de titel. Kaël Pizzy (Deerlijk) won beide reeksen bij de Nieuwelingen mx2A. Davy Sanders uit Gistel mocht op het hoogste schavotje als dubbelwinnaar bij de Junioren mx1, in het gezelschap van Karel Vanhaecke uit Oostkamp als tweede. Bram De Buysere (St.Kruis) werd derde.

Nieuwelingen-Open

Bij de Juniors mx2 moest Stanley Verstraete uit Zerkegem vrede nemen met een prachtige dubbele tweede plaats achter Henson Lievens. Arne Dierckens uit Tielt mocht ook weer op het hoogste schavotje als dubbelwinnaar bij de Nationalen mx1. Bij de Nationalen mx2 waren de bloemen voor Yente Dourte, die zijn toekomstige schoonbroer Damon Tanghe uit Ooigem naar de tweede plek verwees. Cyriel Engelaere uit Kerckhove eindigde derde.

Bij de Internationalen mx1 was Steve Seronval alweer super en pakte een dubbele reekszege. David Segers werd tweede. De West-Vlamingen Jurgen Wybo (St.Eloois Winkel – Lichtervelde) en Maarten Govaert uit Oostrozebeke werden knap derde en vierde. Bij de Inters mx2 werd Torpjurn Van Hoe (Oeselgem) tweede. Stefaan De Ruyck (Tielt) werd derde bij de Amateurs. Kristof Calus (Heestert) tweede bij de Experten en Kurt Tytgat (Torhout) derde.

Bij de Nieuwelingen-Open was de derde plaats weggelegd voor Waregemnaar Kristof Douterloigne en bij de Nieuwelingen mx1 voor Jamie Vandenberghe uit Westkerke. Arne Demeulemeester (Meulebeke) moest ook vrede nemen met de derde plaats bij de Nieuwelingen mx2.

Zijspannen

De vierwielers, de quads, moesten strijden voor BK-punten. Sunny Desintebin uit Langemark lijkt goed op weg naar de titel, hij pakte opnieuw de dubbel en telt nu 71 punten bonus. Huidig kampioen Jasper Pareyn moest vrede nemen met de derde plaats. Bij de Quads-Beloften werd Nick Desender uit Torhout opnieuw tweede.

Bij de Zijspannen stond opnieuw een clash op het programma, met liefst 26 driewielers achter het starthekken die zouden strijden voor punten in het B.K.. Eindwinnaars werden de leiders in het B.K. Kenneth Dierckens-Jordan Waerniers (Tielt-Oostrozebeke). In de eerste reeks kwamen zij als derde over de finish en in de tweede manche was het bingo met de reekszege en de beste chrono in totaal. Op de tweede eindstek hun grootste belagers Bert Soetaert-Dimitri Vandeursen (Oostrozebeke-Maldegem) met de dubbel op twee.

De derde podiumplaats was voor Yens Delmotte-Tom Verbrugghe (Kachtem-Meulebeke). Het duo pakte verrassend sterk uit in de eerste reeks en ging met de zege lopen. In de tweede manche legden zij beslag op de vierde plek. In de tussenstand van het B.K. staat Dierckens aan de leiding met 28 punten bonus op Soetaert en Delmotte op de derde plaats voor Marc Verbrugghe-Andy Algoet (Oostrozebeke-Kachtem).

Bij de Zijspannen B was de dagzege voor Stijn Matthijs-Jurgen Huysentruyt uit Ruddervoorde, die ook de leiding voeren in het B.K. met een ruime voorsprong van 53 punten. Tweede in het dagklassement groep B werden Gianni Dhondt-Bram Verbrugghe (Nevele-Oostrozebeke), de derde plek was voor Dylan Boussy-Michael Dhondt uit Koekelare. In het B.K. zijn er nog drie proeven of zes reeksen te gaan!

Volgende afspraak op zondag 9 augustus bij de Ginstecrossers te Oostrozebeke.

(GA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.