Aaron Spruytte en Sunny Desintebin eerste kampioenen in Zwevezele

Sunny Desintebin is nationaal kampioen bij de Quads Open. © Coghe
Redactie KW

De motorcrosswedstrijd van VJMO/MCLB in Zwevezele – een organisatie van MC De Carbrateurs, het team rond Torpjurn Van Hoe – leverde alvast twee nationale kampioenen uit onze provincie op.

Voor enkele categorieën werd het in Zwevezele meteen ook de voorlaatste proef vooraleer de finales in september aan te vangen. Onze provincie telt alvast twee nationale kampioenen met Aaron Spruytte uit Kortemark bij de beloften en Sunny Desintebin uit Langemark-Poelkapelle bij de ‘quads open’.

Aaron Spruytte kon deze titel nog moeilijk mislopen met al 93 punten voorsprong, terwijl er nog maximaal 100 te verdienen waren. Aaron zette in de eerste reeks de puntjes op de i met de derde plaats, zonder onnodige risico’s te nemen. Hij was daarmee zeker van de titel ondanks de reekszege van Damon Ingels, de tweede in het klassement, die trouwens ook de tweede manche op zijn naam schreef. De tweede in het dagklassement bij deze beloften werd Lemmy Trioen voor eigen volk. Aaron Spruytte werd pas zesde, maar de titel was dus al binnen.

De tweede West-Vlaming die beslag wist te leggen op de nationale driekleur is Sunny Desintebin. Hij mocht deze voorlaatste proef voor de quads open aanvangen met de ruime voorsprong van 71 punten. Hij moest goed scoren om nu al zeker te zijn van de titel voor het begin van de finale op 20 september. Sunny werd twee keer tweede en dat was ruim voldoende. Hij telt nu 72 punten bonus, terwijl er maar 50 te verdienen zijn in de finale. Jens De Kegel uit Koekelare werd in Zwevezele vierde en reekswinnaar na een spannende tweede reeks tegen Sunny. Jens is ook vice-kampioen.

Bij de quads beloften werd BK-leider Matthieu Callebaut uit Bredene als tweede en reekswinnaar afgevlagd. Nick Desender uit Torhout werd derde. Callebaut telt 10 punten voorsprong op het Waaltje Barbaix.

Steve Seronval kampioen bij de Internationalen mx1/3

De Internationalen waren ook aan hun voorlaatste proef toe in Zwevezele. Luikenaar Steve Seronval, lid van MC Hulstlo – de club van Ronny Zutterman uit Beernem – telde een voorsprong van 50 punten op Jurgen Wybo. Huidig kampioen Jeffrey Dewulf, die enkele proeven voor het BK miste, won beide reeksen voor Seronval, die voor de negende keer kampioen is bij MCLB. David Segers mocht mee op het podium in de klasse MX1 met de derde en vierde plaats. Jurgen Wybo, die twee knappe reeksen liet zien, finishte als vierde en derde. Hij verloor de derde podiumplaats met twee seconden.

Bij de Internationalen MX2 werd Wietse Brackman dubbele reekswinnaar. De podiumplaatsen waren voor thuisrijder Torpie Van Hoe en Jens Bleyaert. Bij de Inters-Open B werd Tim Vandriessche dubbele reekswinnaar. Hij telt nu 9 punten voorsprong in het BK op Decock. Mattis Meersschout (Wingene) werd dubbele reekswinnaar bij de Nationalen MX2, telkens voor Cyriel Engelaere (Kerkhove).

Spanning blijft in BK Zijspannen

De driewielers waren ook aan hun voorlaatste proef toe in Zwevezele. Voor aanvang leidden Kenneth Dierckens-Jordan Waerniers met 34 punten op Soetaert, zodat de titel wenkt, maar er kan nog veel gebeuren. Dat ondervonden de kopmannen in de eerste reeks der Zijspannen, toen zij met mechanische problemen na een botsing kregen af te rekenen en met moeite de finish haalden en enkele punten sprokkelden.

Bert Soetaert-Dimitri Vandeursen wonnen de eerste reeks en finishten in de slotmanche als tweede achter… Dierckens-Vandeursen, die revanche namen. Soetaert won het dagklassement voor Marc Verbrugghe-Andy Algoet en Nico De Soete-Achly Vanlerberghe in groep A. Dierckens-Waerniers leiden met bonus van 26 punten voor aanvang van de finale.

In groep B waren de bloemen alweer voor Stijn Matthijs-Jurgen Huysentruyt, beiden uit Ruddervoorde. Ze zijn zo goed als zeker van de nationale titel en hebben een voorsprong van 47 punten op Gianni Dhondt. In het dagklassement werden Dylan Boussy-Dagwin Sabbe (Koekelare) tweede en Koen Vandecappelle-Sander Lauwers (Oostrozebeke) derde.

De andere categoriëen reden zondag niet voor de punten. Stefaan De Ruyck werd tweede bij de Amateurs. Kristof Calus werd reeks- en eindwinnaar bij de Experten, Kelly Debruyne dubbele reekswinnaar bij de Dames, Arne De Meulemeester derde bij de Nieuwelingen MX2, Bram De Buysere tweede bij de Juniors MX1/3 en Stanley Verstraete reeks- en eindwinnaar bij de Juniors mx2.

(Guido A.)