Ieper Trainer IBC wint eigen tornooi

In Ieper werd het In Flanders Fields Badminton tornooi gespeeld. Winnaar in de hoogste reeks van de mannen (B1) was Ieperse trainer Steven Verbruggen.

Brugge Lopers uit vele landen doen mee aan de Great Bruges Marathon

Er hadden zich lopers en wandelaars uit meer dan zestig verschillende landen ingeschreven. De Fransen, Britten en Nederlanders spanden de kroon. Topfavoriet Willem Van Schuerbeeck won de marathon. Bij de dames ging de winst naar Thalia Kindt.

Oostende Vierde Kust Trail Run in Oostende: 450 deelnemers in de gietende regen

Zaterdag had in Oostende de vierde Kust Trail Run plaats met ongeveer 450 deelnemers. 's Morgens gingen meer dan 200 renners van start in de Kust Trail Race, voor de mountainbike (20 en 40km) en de E-bike rit (25-45km). Na de middag, vertrokken om 14.00 uur nog eens meer dan 240 lopers voor een afstand van 6,5 - 14 of 21km.

Waregem Broer en zus Van de Wege lopen samen de marathon in Reims

Op zondag 20 oktober staat de halve en volledige Marathon van Reims geprogrammeerd. Joggingclub Waregem is op de afspraak met 35 atleten. Ook broer en zus Brecht en Leen Van de Wege uit Kruishoutem zijn van de partij. Zij lopen allebei de marathon.

Tielt Zussen Lobke en Ilse Desutter op VK judo in eigen Tielt

Redactie KW

Op zaterdag 19 oktober organiseert de Vlaamse judofederatie in samenwerking met de Tieltse judoclub in De Ponte de Vlaamse judokampioenschappen voor seniors. Voor eigen publiek mogen de zussen Lobke en Ilse Desutter de Tieltse eer verdedigen.

Brugge Great Bruges Marathon na drie jaar al vaste waarde

Zondag vindt in Brugge de derde editie van de Athora Great Bruges Marathon plaats. Organisator Golazo rekent opnieuw op een geslaagde dag. "Wereldwijd is er een lichte daling qua aantal deelnemers aan een marathon, maar Brugge gaat in tegen die internationale tendens. Met dank aan het unieke karakter van deze wedstrijd", benadrukt Thomas Huyberechts, marathoncoördinator bij Golazo.

Wevelgem Ondanks regen toch mooie opkomst voor MOEV-KW Loopcriterium Zuid in Wevelgem

Redactie KW

Voor de vijfde en laatste cross in het MOEV-KW Loopcriterium Zuid bleef het niet bij dreigende onweerswolken, ditmaal werden de deelnemers op de terreinen van het Wevelgemse Sint-Pauluscollege geregeld op een plensbui vergast. Christophe Verbeke, Pieter Cappon en Hilde Masselis en hun organisatieteams lieten het niet aan hun hart komen en zagen het basisonderwijs zelfs gezwind de muur van de 1.000 deelnemers slopen. Voeg daar nog meer dan 700 lopers uit het secundair onderwijs aan toe en Wevelgem tekende dan ook voor de topper van dit schooljaar.

Izegem Amy Naert maakt profdebuut in Izegem

Lode Blomme

Op de affiche van de traditionele 1 november-meeting in Izegem staan nog vijf profkampen, waaronder die van Meriton Karaxha voor de Benelux-titel. Er zijn ook vijf amateurkampen.

Oostende Andy Murray schakelt Kimmer Coppejans uit in Antwerpen

Kimmer Coppejans (ATP-158) heeft zich dinsdag in Antwerpen niet voor de achtste finales van het European Open (635.750 euro) kunnen plaatsen. De 24-jarige Oostendenaar moest in de eerste ronde in 1 uur en 44 minuten met 6-4 en 7-6 (7/4) het onderspit delven voor de Schot Andy Murray (ATP-243).

Motorcrossers MCLB te gast in Lembeke

De motorcrossers MCLB mochten na twee weken afgelasting eindelijk de motoren weer opwarmen, en dat voor hun voorlaatste wedstrijd van het seizoen. Ze waren te gast bij het MB-team in het Oost-Vlaamse Lembeke op een zeer goed berijdbaar terrein. De West-Vlamingen lieten zich positief opmerken en een dozijn van hen mochten met de bloemen huiswaarts.