78-jarige Luc Despiegelaere verliest nipt finale dubbel gemengd 5 bij TC Rumbeke

Het duo Luc Despiegelaere-Ria Vanacker verloor in de finale dubbel gemengd van Bram Demey en Famke Vandenbussche. © (Foto SBR)
Redactie KW

Zondag was er bij tennisclub Rumbeke de finales van het Essef dubbeltornooi, zestien in totaal. In het dubbel gemengd 5 stond de oudste deelnemer Luc Despiegelaere in de finale met partner Ria Vanacker. Ze moesten nipt de duimen leggen met 4-6, 7-6 (2) en 15-12.

“Als jonge snaak van veertien ben ik in dit wereldje gerold”, opent Luc. “Na zes topjaren behoorde ik al tot de top drie van ons land en daardoor werd ik in 1961 zelfs geselecteerd voor Roland Garros. Dit is nog altijd het hoogtepunt van mijn carrière die nog altijd loopt. Alhoewel het lopen natuurlijk veel moeilijker is geworden probeer ik het nog altijd de tegenstander moeilijk te maken door het terrein zo klein mogelijk te houden. Daarop train ik nu toch al anderhalf jaar met mijn vaste tennispartner Ria Vanacker. Vandaag stonden we hier dus op TC Rumbeke in de finale tegen Bram Demey en Famke Vandenbussche. Het is niet de eerste keer dat we tegenover elkaar stonden. Ook nu was er opnieuw spanning troef en dat tot het bittere einde. Dan we nu in het verliezende kamp zitten ligt puur aan mezelf. In de derde set heb ik immers twee matchballen verloren. Door het verlies keert dit toffe koppel nu terug tot op enkele punten in het West-Vlaams criterium. We gaan de komende weken extra moeten trainen en ons best doen om de eindwinst alsnog binnen te halen.”

(SBR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier