44-jarige Ilse Geldhof beëindigt carrière met Belgische titel duatlon

Een geëmotioneerde Ilse Geldhof sloot haar succesvolle sportcarrière zondag in Torhout af met de Belgische titel kwartduatlon bij de dames. © Foto JS
Johan Sabbe

De 44-jarige Ilse Geldhof uit Boezinge heeft zondag tijdens de Memorial Benny Vansteelant in Torhout haar succesvolle sportcarrière beëindigd met de Belgische titel kwartduatlon bij de dames. Ze won de titelstrijd met ruime voorsprong en liet bij de finish haar tranen de vrije loop.

Ilse had aangekondigd dat de Memorial de laatste wedstrijd uit haar competitieloopbaan zou worden. En ze nam afscheid in schoonheid: met de zege waarop zij en haar supporters gehoopt hadden.

Eerder ook al Belgisch kampioen wielrennen

In 2008 werd Ilse in Temse Belgisch kampioen wielrennen bij de dames. Daarna hield ze het pure koersen voor bekeken en besloot het fietsen met hardlopen te combineren – duatlon dus. Met groot succes, want de Belgische titel van zondag in Torhout was haar dertiende in de duatlonsport, waarvan tien individuele en drie met de ploeg van Energy Team Zuidwest (ETZ). Die titels behaalde ze zowel op de korte als op de lange afstand.

IJzersterke Ilse is in de duatlon bij de dames een levende legende geworden. De laatste jaren was ze op Belgisch niveau quasi ongenaakbaar en ook internationaal zette ze een aantal knappe prestaties neer.

In de armen van haar vriend Kurt Jurgens

Toen ze in Torhout met ruime voorsprong de aankomst bereikte, begroette ze het publiek, sloeg even de handen voor de ogen en stak vervolgens het tricolore finish-lint de lucht in. Waarna ze in de armen viel van de mensen uit haar naaste omgeving, op de eerste plaats haar vriend Kurt Jurgens en voorts organisator en meervoudige wereldkampioen duatlon Joerie Vansteelant.

Ilse sluit een tijdperk af en hoopt dat de jeugd de fakkel vanaf nu van haar overneemt. Ze dankte onder meer Diederik Derijcke, de voorzitter van haar club ETZ, en uiteraard haar familie en in het bijzonder haar vriend Kurt. De ovatie die haar te beurt viel, was een kippenvelmoment.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.