430 deelnemers voor tweede Lichtervelde Loopt

De start van de loopwedstrijd voor kinderen van het eerste leerjaar. © Foto Kurt
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

De tweede editie van Lichtervelde Loopt mocht zondagnamiddag 430 deelnemers verwelkomen. Dat zijn er een pak meer dan vorig jaar. Bram Vandamme en Maaike Vander Cruyssen wonnen op de 5 kilometer, Mohammed Benkhedda en Charline Vanneste waren de besten op de 10 kilometer.

De loopwedstrijd vond zondag voor de tweede keer plaats. Er waren wedstrijden voor kinderen van de kleuterklas en de lagere school, maar ook wedstrijden op de 5 en 10 kilometer. In totaal namen 430 sportievelingen deel. “Dat zijn er meer dan vorig jaar, want toen hadden we 375 inschrijvingen”, aldus een tevreden organisator Johan Derycke.

Op de 5 kilometer was de overwinning voor Bram Vandamme. Hij haalde het voor Andy Vanhaelewyn en Alexander Eggerick. Bij de vrouwen won Maaike Vander Cruyssen voor Amélie Desmet en Jana Vandepoele. Die laatste was de beste Lichterveldse. Bij de mannen was Jurgen Cools eerste Lichterveldenaar.

Op de 10 kilometer was Mohammed Benkhedda de beste. Misha Declerck en Bram Coppens maakten het podium compleet. Steven Bloes was de beste Lichterveldenaar. Charline Vanneste was eerste vrouw, voor Barbara Maveau en Elien Danneels. Natalie De Baets was de eerste Lichterveldse.

(TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier