3.500 deelnemers voor vernieuwde Brugse Urban Trail

Een passage in het 15de Eeuws stadspaleis Hof Bladelin en aanpalende tuin in de Naaldenstraat behoorde tot de nieuwkomers. © ACR
Redactie KW

De Urban Trail in de provinciehoofdstad was aan de zesde editie toe. De vele lopers en wandelaars konden zondagmorgen proeven van enkele historische pareltjes in het stadscentrum. Voor het eerst ging het parcours ook buiten de stadspoorten.

De organisatie hoopte op ongeveer 5.000 deelnemers. Dat aantal werd echter niet bereikt. Dat kwam wellicht door de datum. Het is zondag exact honderd jaar geleden dat er een einde kwam aan WO I. Daarnaast was er de concurrentie van de Neptunus Run in Oostende en het aangekondigde regenweer.

Alle deelnemers konden nochtans bij droog weer en dito parcours genieten van de gezellige sfeer die er op vele plaatsen heerste. Op de locaties waar er binnen moest gelopen of gewandeld worden was het door de regen van de nacht voordien en de vele herfstbladeren hier en daar toch wat opletten om niet uit te glijden. Bij velen was er gelukkig geen haast, want een tijdsregistratie bij aankomst was er niet. Het was dus vooral genieten.

De start van de Brugge Urban Trail lag net als vorig jaar, toen er ‘s avonds werd gelopen, op de Markt. Via onder meer het Hof Bladelin, als nieuwkomer, de tuin van het Karmelietenklooster en de AZ Sint-Jan Campus SFX ging het parcours verder richting Burg, waar de aankomst vorig jaar gelegen was.

Dit jaar slingerde de tocht verder via onder andere passages langs Chocolatier Dumon, de hoofdzetel van Liantis en Oud Sint-Jan. Daarna bereikten de deelnemers de finish op het heraangelegde Zand. Wie voor elf kilometer in plaats van zes kilometer koos kreeg er nog een verlengstuk buiten de stad bij. Dat liep langs onder meer de Sint-Godelieveabdij en Hotelschool Ter Groene Poorte. Daar werden de deelnemers getrakteerd op proevertjes uit de slagerij en de patisserieafdeling. Ook bij Chocolatier Dumon kon worden halt gehouden om een stukje chocolade te proeven.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier