29ste internationaal Regenboogtornooi badminton in Waregem

© ELD
Redactie KW

Dit weekend (7-8 maart) staat in sporthal De Treffer de negenentwintigste editie van het internationale Regenboogtornooi badminton op het programma. De Belgische top neemt het er op tegen kleppers uit het buitenland.

Een van de deelneemsters is de dertigjarige Isolde Dheedene. De Waregemse is al sinds kindsbeen aangesloten bij de organiserende Waregem Badmintonclub. “In mijn studententijd zat daar een onderbreking tussen, maar nu ben ik toch al elf jaar constant bezig met mijn favoriete sport. Het is dan ook heel plezant om deel te nemen aan een tornooi voor eigen publiek. Ik ben van de partij in het enkelspel, het dubbel met Claudia Van Colenberghe en de mix met Maxim Staelens.”

“In het enkelspel hoop ik toch stiekem bovenaan te eindigen. Een finaleplaats zit er misschien wel in. Voor het dubbel hopen we door de poule te geraken en in de mix een paar rondjes verder. Tijdens dit tornooi speelde ik in het enkel al eens een finale en in het dubbel twee keer. Helaas moest ik telkens het onderspit delven. Naast dit tornooi neem ik ook deel aan de interclub en ben ik regelmatig terug te vinden op een ander tornooi. Hiervoor train ik wekelijks tweemaal”, besluit Isolde.

Ervaring opdoen

Milan Cras is voor het eerst van de partij tijdens het Regenboogtornooi. “Voor het eerst denk ik dat dit niveau haalbaar moet zijn in de categorie -19 jaar”, vertelt de vijftienjarige Waregemnaar. “Ik speel al zes jaar bij Waregem, maar was hier toen nog niet klaar voor. Ik hoop vooral ervaring op te doen, en natuurlijk ook goed te presteren. Dat hier ook buitenlanders van de partij zijn, is wel leuk, maar toch kom ik ze onderweg liever niet tegen. (lacht) Hun spelpeil is dan ook heel goed. In het enkelspel blijft het koffiedik kijken wat ik kan bereiken. Maar met mijn dubbelpartner Joran Lamote uit Damme hoop ik toch ver door te stoten. Ik nam al aan enkele andere tornooien deel. Zo haalde ik al eens de halve finale in Gullegem. Een topspeler zal ik waarschijnlijk nooit worden, maar de B1A zou ik toch wel graag bereiken”, aldus Milan Cras.

Voor Broes Naeye (35) is dit zijn vijftiende deelname. “Sinds 2005 ben ik aangesloten bij Waregem en ik miste nog geen enkel tornooi”, zegt de Deinzenaar. “Voor mij is dit een heel spannende periode. Mijn vrouw Sarah moet lbinnen twee weken bevallen. Ze zal van de partij zijn om me aan te moedigen. Vorige week liet ik wel het tornooi in Middelkerke schieten. Het zou dan juist eens moeten gebeuren…”

Sterke tegenstanders

“Het Waregemse tornooi is een van de grootste, mooiste en sterkst bezette. De tegenstand is er telkens niet van de poes. In de eerste ronde komen we traditioneel uit tegen een Belg, maar vanaf dan kruisen we de degens met een buitenlander. De Belgen, die zeker niet te onderschatten zijn, kennen we natuurlijk, maar voor de rest is het afwachten hoe sterk de tegenstand is. Samen met mijn dubbelpartner Didier Marysse heb ik hier nog de finale gespeeld. Nu komen we wel onmiddellijk tegen een reekshoofd uit. En in het gemengd dubbel zal ik met Manou Debruyckere (18) uit Eernegem proberen zover mogelijk te geraken”, besluit Broes. (ELD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier