220 deelnemers voor Valentijnstrail in Torhout

De best gerangschikten van de 8 en de 20 km van de Valentijnstrail samen met een delegatie van de organiserende Road Runners. © Foto JS
Johan Sabbe

De eerste Valentijnstrail van de Road Runners is zondag in Torhout een groot succes geworden. Er kwamen 220 deelnemers aan de start, evenredig verdeeld over de twee trajecten van 8 en 20 km.

Beide omlopen startten en eindigden op het voetbalveld van Wijnendale. Volgens de planning zou het kortste parcours 7 km zijn geweest en het langste 24 km, maar de modder na de sneeuwval van de voorbije dagen noopte de organisatoren ertoe om her en der de trail wat aan te passen en er respectievelijk 8 en 20 km van te maken.

Jürgen Boterberge en Jeffrey Declercq de laureaten

Op de 8 km won de plaatselijke loper Jürgen Boterberge, die vooral bekendheid geniet als duatleet. Hij klopte Joeri De Beir en Hermen Six. Bij de dames was Connie Vervaecke de beste vóór Tania Vandewalle en Hanne Van de Veire.

Op de 20 km bereikte Jeffrey Declercq als eerste de finish vóór Wim Coudron en Filip Vansteelandt. Bij de dames won Annelies Demuynck. Tweede werd Kiara Allaert en derde Isabel Daenekynt.

Er diende nogal wat modder getrotseerd te worden, maar iedereen genoot van het mooie parcours met onder andere een passage door het bosrijke kasteeldomein d’Aertrycke. Ook de Torhoutse burgemeester Kristof Audenaert en schepen Lieselotte Denolf namen deel. Een andere schepen, Rita Dewulf, gaf het startschot.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.