200 leerlingen spelen 25ste netbaltornooi

De leerlingen verschenen goed voorbereid aan het net. © ELD
Eddy Lippens
Eddy Lippens Medewerker KW

Liefst 200 leerlingen uit verschillende West-Vlaamse scholen zakten naar Waregem af om er samen deel te nemen aan het jaarlijkse netbaltornooi van VIBSO.

Op woensdag 25 januari vond het 25ste netbaltornooi plaats: een jubileumeditie. Er werd gespeeld op twee locaties op de campus VTI-VIBSO waar een dj van Hype’O Dream en ook een eigen leerling feestelijke muziek draaiden tussen de verschillende wedstrijden door.

Alle deelnemers en begeleiders konden genieten van een gratis drankje en een vers gebakken pannenkoek. Als aandenken kreeg iedereen een ‘usb-hub’ met het logo van 25 jaar netbal Waregem. De deelnemende ploegen kregen ook nog een volleybal. Op het einde van de namiddag werden zeven trofeeën uitgereikt voor de winnende ploegen in hun categorie.

Voorbereiding

Op woensdag 29 januari 1997 organiseerde VIBSO Waregem voor de eerste keer een netbaltornooi. Ieder jaar op de laatste woensdag van januari wordt er netbal gespeeld in VIBSO Waregem. “Corona hield ons twee jaar aan de kant, maar nu zijn we terug”, klinkt het bij directeur Xavier De Jaegher.

“Het tornooi wordt georganiseerd voor alle leerlingen van de eerste graad BSO van de Sint-Paulusschool, voor de oudste leerlingen van het buitengewoon lager onderwijs uit de regio en voor alle leerlingen van het buitengewoon secundair onderwijs. Als voorbereiding op het tornooi trainden de leerlingen de voorbije weken tijdens de middagsport en de lessen lichamelijke opvoeding”.

Fotoreportage

Tussen 13 en 16 werd een 30-tal wedstrijden op 5 terreinen gespeeld. De ploegen werden onderverdeeld in miniemen, kadetten en scholieren. Zo speelde iedereen op het eigen niveau. Een team van 30 personeelsleden leidde de sportnamiddag in goede banen.

Naast de actieve personeelsleden kwamen 25 genodigden in de loop van de namiddag de wedstrijden bekijken. Na de prijsuitreiking volgde een feestelijke receptie met een fotoreportage rond 25 jaar netbal.

Begeleiden

“Dank aan MOEV en alle medewerkers en begeleiders van de verschillende scholen die al 25 jaar lang jongeren een sportieve namiddag bezorgden.” Directeur Xavier De Jaegher getuigt dat een dergelijk initiatief enkel mogelijk is dankzij de inzet van heel veel leerkrachten die op woensdagnamiddag bereid zijn de jongeren begeleiden. In het bijzonder vernoemt hij de initiatiefnemers Koen Calllens, Karijn Devogelaere en Hendrik Maes.

De scholen die dit jaar deelnamen zijn: de Kim en de Sam Deerlijk, Zonneburcht Waregem, Lage Kouter uit Kortrijk, Onze Jeugd Roeselare, Dominiek Savio Gits, St. Lodewijk Wetteren, Hemelvaart Waregem, St.Vincentius Anzegem, VTI en VIBSO Waregem.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.