https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

2.000 leerlingen nemen deel aan scholenloop

© (Foto JVGK)
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Woensdagnamiddag organiseerden de sportleraars van het Guldensporencollege een veldloop op de Lange Munte in Kortrijk. Ruim 2.000 leerlingen namen deel.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De leerlingen kwamen uit de verschillende campussen van het Guldensporencollege: Plein, Kaai, Engineering, Zuid, Gullegem en Harelbeke. De cross liep in samenwerking met de sportdienst van Stad Kortrijk. 2.000 leerlingen van het 3de tot 6de leerjaar en van het 1ste tot 6de middelbaar liepen in verschillende reeksen tegen elkaar.

“Een cross van dit kaliber organiseren is een hele onderneming. De eerste cross startte om 13.45 uur, de laatste om 16.05 uur. Alle lopen zijn tussen de 750 en 850 meter. Zulke organisatie is alleen maar mogelijk dankzij de inzet van 90 medewerkers uit de verschillende campussen van het Guldensporencollege”, zegt Elien Verschuere, sportleerkracht Guldensporencollege Plein en drijvende kracht achter het hele gebeuren. “Na een lange coronaperiode zijn onze leerlingen erg enthousiast om weer deel te nemen aan woensdagmiddagactiviteiten en zich te meten met leerlingen van andere scholen. De veldlopen zijn een jaarlijkse traditie en we zijn blij die weer te kunnen opnemen”, aldus Sander Accou, een van de organiserende leerkrachten.

© (Foto JVGK)

Ook Gust, Lander, Rube, Mats en Cis en tekenden present. Allen uit het 6e leerjaar van de Vrije gemengde basisschool De Posthoorn Wevelgem, behalve Rube, die in het 4e zit. “We zijn blij dat we opnieuw kunnen lopen”, luidt het. Gust (11) loopt niet mee. “Ik ben niet zo’n loper maar kom mijn vrienden aanmoedigen”, zegt hij. Lander (11) loopt zeer graag,

Rube (8) ook, maar niet altijd zegt hij. “Ook ik loop graag maar het leukste is het plezier. Ik leerde ook dat winnen niet belangrijk is, wel deelnemen”, aldus Cis (10). Mats (11) had zijn papa Pieter mee als begeleider en supporter. “Mats liep enkel dagen geleden nog 10 kilometer in een tijd van 51 minuten. Het zal misschien in zijn benen zitten”, zegt Pieter, die vroeger liep en nu triatlon doet. “Ik loop graag en fiets ook graag. Het is mijn droom om samen met papa eens een triatlon te doen”, glundert Mats. De 4 jongelui die liepen deden het erg goed. “Het was leuk maar ons plezier was het beste”, lachen ze.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.