17 West-Vlaamse solorijders en 5 zijspannen op het podium in Laarne

Zondag was er mooi weer en een grote opkomst van piloten (365) en publiek op de MCLB-cross in het Oost-Vlaamse Laarne.

Tieltenaar Kenneth Dierckens en Jordan Waerniers uit Oostrozebeke boekten succes bij de zijspannen. © Foto Coghe

Bij de Nieuwelingen Open verliest Davy Vanderhaeghen uit Emelgem de eindzege met amper een halve seconde na zijn dubbele tweede plaatsen met gelijk aantal punten als De Reu. Stefaan De Ruyck uit Tielt veroverde de bloemen bij de Amateurs en Christian Dubaere uit Otegem op de tweede plaats. Jamy Carron uit Tielt met de tweede plaats bij de Nieuwelingen mx1/3. De Beloften mochten hun eerste proef voor het Belgisch Kampioenschap betwisten. Deze werd een dubbel succes voor Aaron Spruytte uit Kortemark met dubbele reekszege en meteen eerste leider in het BK met de max van 50 punten. Damon Ingels uit Maldegem pakte een dubbele tweede plaats en Jelle Verbeke uit Waregem de derde in de eindstand.

De vierwielers kwamen ook talrijk opdagen en het werd een West-Vlaams succes met dubbele reekszege van Jasper Pareyn uit Reningelst en dubbele tweede van Sunny Desintebin uit Langemark. Bij de Quads-Beloften waren de bloemen voor Torhoutenaar Nick Desender. Stanley Verstraete uit Zerkegem was ook knap bezig, en dit bij de Juniors mx2 met de tweede plaats. Bij de Juniors mx1/3 waren de bloemen voor Bram De Buysere uit St.Kruis en de tweede plaats voor Michael Coopman uit Wingene. Damon Tanghe was de beste bij de Nationalen mx2 en de bloemen mee richting Ooigem. Hier was de tweede eindstek voor Mattis Meersschout uit Wingene en dit in de organisatie van zijn pa Mario.

Bij de Internationalen mx1 ging de eindzege naar Seronval met dubbele reekszege, voor Segers en onze Jurgen Wybo uit St.Eloois Winkel – Lichtervelde met dubbele derde plaats. Bij de Inters mx2 dubbele reekszege voor Torpjurn Van Hoe uit Oeselgem en Jens Bleyaert uit Sysele dubbel tweede.

Tot slot absoluut West-Vlaams succes bij de druk bezette Zijspannen. In groep A dubbele reekszege voor Tieltenaar Kenneth Dierckens met Jordan Waerniers uit Oostrozebeke in het bakje. Marc Verbrugghe-Andy Algoet (Oostrozebeke-Kachtem) op de tweede plaats en Yens Delmotte-Tom Verbrugghe (Kachtem-Meulebeke) op de derde eindstek. In groep B eindzege voor Matthieu Verbrugghe-Michael Dhondt uit Oostrozebeke en David Vanherreweghe-Nick De Veene uit Kanegem opnieuw op de derde podiumplaats.

Volgende afspraak op 18 en 19 april bij Mc ’t Hoekske in de organisatie te Beernem.

(GA – foto Coghe)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.