100e boksmeeting in Izegem kan verwachtingen niet inlossen

© VDB
Redactie KW

Kerstdag staat garant voor boks in Izegem. Ook nu was dit het geval voor een goed gevulde sporthal De Krekel. Met 9 kampen probeerde men de boksliefhebber te verwennen. De organisatoren hadden geen kampioenschapswedstrijden maar opteerden voor gelijkwaardige kampen. En laat dit laatste nu net niet altijd waar te zijn geweest.

Het begon nochtans niet slecht. Na een eerste amateurkamp die het publiek kon bekoren, zorgde Amy Naert van BC Harelbeke voor een puike partij tegen haar Franse opponente. Amy won unaniem met 29-28. Fazliu Liridon van BC Oostende waande zich de overwinnaar tegen Kevin van Laer uit Meerhout. Een overgrote meerderheid van de toeschouwers had het ook zo gezien, maar de jury besliste anders en Fazliu moest ontgoocheld afdruipen met een unanieme verliesscore met 28-29.

Weinig spektakel

De kamp tussen twee zwaargewichten uit Letland en Cyprus duurde precies 30″ en één slag. Toen hield de Let het voor bekeken en ging meteen neer. Net voor de pauze kreeg het publiek in Izegem de mooiste kamp van de meeting te zien. Ruiseledenaar Mokmad Yousopov won na een mooie en harde kamp unaniem op punten tegen de Fransman Jordan de Simone.

Na de pauze had het publiek op meer mooie kampen gehoopt, maar dat liep even anders. In de eerste kamp won Grisha Sarkisian van de Deurnse boksclub al na 55″ van zijn Letse tegenstander. Ook de tweede profkamp duurde niet lang. In de tweede ronde na 1’55” won Jack Mulowayi van zijn Oost-Europese tegenstander Giorgi Urjemelaschvilli. Pech in de derde kamp toen Bruggeling Jymma Osei, die nochtans goed bezig was, moest opgeven met een gescheurd ooglid. Dat gebeurde na een onvrijwillig contact met zijn tegenstander Dzemal Bosnjak uit Bosnië Herzegovina.

Verwachtingen niet ingelost

Tijdens de laatste kamp won Meriton Karaxha in zes ronden unaniem op punten van Ivan Njegac. Ook deze kamp bracht niet echt wat het Izegemse kennerspubliek had verwacht. De duels waren meestal bitsig, Meriton kreeg twee publieke vermaningen en kreeg zijn tegenstander wel geteld in de zesde ronde. Al bij al een meeting die niet volledig de verwachtingen inloste. De organisatoren hadden nochtans zeker hun uiterste best gedaan om er een schitterende 100e editie van te maken. In ieder geval lieten de liefhebbers het niet aan hun hart komen. Zij tekenen nu al present voor een nieuw boksgala op de al even traditionele Allerheiligenmeeting van 2019.

(PVDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier