Allen De Bel en Wendy Verkimpe winnen Dwars Door Zulte

© ELD
Redactie KW

Zondagvoormiddag organiseerde Joggingclub Lenig Zulte de vierde editie van Dwars Door Zulte. Zeshonderd sportievelingen namen er deel aan de 6 of 12 kilometer. Allen De Bel en Wendy Verkimpe zegevierden op de langste afstand. Hans Omey en Isabelle Despeghel waren de besten op de 6 kilometer.

De 12 kilometer (11,5 km) was een kolfje naar de hand van Allen De Bel. De inwoner van Sint-Maria-Latem had halfweg al een comfortabele voorsprong op de rest van het pak. De Bel maakte het zegegebaar na 40’23”. Glenn Vermander uit Dadizele overschreed als tweede de finish na 41’33”. Kortrijkzaan Jan Goesaert werd derde in 42’00”.

Bij de dames was het Wendy Verkimpe dat niemand voor zich duldde. De atlete uit Deinze kwam aan na 50’55”. Else Bradt uit Erembodegem werd een halve minuut (51’25”) later tweede. Leen Vandeweghe vervolledigde het podium nadat ze na 53’50” aankwam.

Op de 6 kilometer (5,75km) was het Hans Omey die aan het langste eind trok. De Waregemnaar moest daarvoor afrekenen met Steven Verschuere uit Heestert in een pittige langgerekte spurt. Omey zegevierde zo voor de vierde keer op een rij in Zulte na 18’01”. Verschuere werd tweede in 18’04”. Waregemnaar Bart Verkaemer werd knap derde in 20’04”.

Isabelle Despeghel uit Sint-Amandsberg was primus bij de dames nadat ze finishte na 25’02”. Veronique Timmermans werd voor eigen volk tweede in 25’17”. De Zultse Ruth Callens werd een seconde later derde.

(ELD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier