https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Alexander Doom strandt in de reeksen op EK Indoor

Voor Alexander Doom is Torun het eerste grote internationale toernooi bij de senioren.© BELGA
Voor Alexander Doom is Torun het eerste grote internationale toernooi bij de senioren.© BELGA
Bron: Belga

Roeselarenaar Alexander Doom heeft zich vrijdag niet kunnen plaatsen voor de halve finales van de 400m op het EK indooratletiek in het Poolse Torun. Hij finishte als derde in zijn reeks, enkel de eerste twee gaan door.

Christian Iguacel heeft zich vrijdag als enige Belg geplaatst voor de halve finales van de 400m op het EK indooratletiek in het Poolse Torun. Hij eindigde in de derde reeks knap op de tweede plaats, achter de Spanjaard Oscar Husillos (46.83). Iguacel scherpte zijn persoonlijk record met negen honderdsten aan tot 47.07.

In de eerste reeks werd Dylan Borlée derde in 46.99, zijn beste prestatie dit seizoen. Zijn persoonlijk record is 46.25. Hij moest de Sloveen Luka Janezic (46.73) en de Italiaan Vladimir Aceti (46.82) voor laten gaan.

In de vierde reeks finishte Alexander Doom eveneens als derde, achter de Zweed Carl Bengtström (46.56) en de Brit James Williams (46.85). Doom kon zijn persoonlijk record van 47.00 niet verbeteren. De eerste twee van elke reeks plaatsten zich voor de halve finales. “Het is echt een ondankbare plaats”, zuchtte hij na afloop. “Mijn eerste 200m was niet goed, nadien heb ik wel nog kunnen inhalen in de bocht. Williams kwam er net iets te snel over. Ik probeerde te volgen, maar hij was net te ver. Al bij al niet zo slecht, maar ik denk wel dat het beter kon.”

Doom hoopt op een stek in de 4x400m van zondag. “Op zich weet ik niet zo goed of de resultaten van vandaag nog veel zullen uitmaken voor de plaatsen bij de Tornados. Ik denk dat het er vandaag op aankwam om te tonen waar we staan. Ik denk dat Jacques Borlée zijn keuze waarschijnlijk wel al een beetje zal gemaakt hebben.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten