Alessio Dhoore wordt tweede bij de nieuwelingen in Koksijde

Redactie KW

Alessio Dhoore uit Assebroek moest bij de nieuwelingen in Koksijde alleen zijn meerdere erkennen in de Britse eerstejaars Daniel Tulett. Gilles Borra uit Beerst werd 4de, Arno Debeir uit Torhout 5de en Yentl Bekaert uit Passendale 7de.

Belgisch kampioen Dhoore verloor in een sprint met twee. “Ik startte afwachtend, omdat ik niet goed wist wat die Britten waard waren. Halfweg koers was ik door een schuiver echter op achtervolgen aangewezen. Daardoor verspilde ik waarschijnlijk iets te veel krachten. Ik voel me ook geen 100 procent en ben nog steeds wat ziekjes. Misschien koerste ik ook wat te afwachtend.”

Gilles Borra was tevreden met zijn 4de stek. “Al verspilde ik in het begin te veel energie door problemen met de fiets. Dit schat ik hoger in dan mijn zege in Dottenijs.”

Arno Debeir verraste als eerstejaars met een knappe 5de plaats. “Ik probeer in de grote crossen top tien te halen. Vandaag is dat me gelukt, dus kan ik niet anders dan tevreden zijn.”

Yentl Bekaert, die andere eerstejaars en afgelopen wegseizoen onze vaandeldrager bij de 14-jarige aspiranten, was ontgoocheld met zijn 7de stek. “Ik reed lek en verloor veel energie en tijd bij de wissel. Ik denk wel dat ik anders vooraan had kunnen eindigen. De komende weken rijd ik minder grote crossen. Tot en met het BK blijf ik in het veld en daarna richt ik me op mijn eerste wegseizoen bij de nieuwelingen.”

Mauri Vansevenant uit Ichtegem eindigde als 11de. Jelle Vlietinck uit Assebroek werd 12de. “Mijn bandenkeuze verliep niet perfect, want net voor de start regende het nog wat. Daardoor moest ik vlug de wisselzone in en verloor ik iets te veel tijd.” (TVB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.