55ste editie Renties Ypres Rally zet in op extra gezelligheid

Redactie KW

De topwedstrijd van het Belgisch en het Brits rallykampioenschap verhuist in 2019 opnieuw naar zijn vertrouwde stek in het laatste weekend van juni. Op donderdag 27 juni vindt de shakedown plaats, waarna de eigenlijke wedstrijd op vrijdag 28 en zaterdag 29 juni op het programma staat.

Ook in 2019 blijft vzw Superstage vernieuwen. Dit jaar wil het de sfeer op de Grote Markt nog unieker maker. Dit jaar verhuisde de Historic-wedstrijd al van Boezinge naar Ieper. In 2019 verhuist het podium van de Las Vegas FIA Ypres Historic Rally en de Sas Pils Ypres Classic Rally naar de Grote Markt. Dat betekent dus dat er twee podia naast elkaar zullen staan op de Grote Markt. De twee podia zullen gescheiden worden door een indrukwekkende VIP-hospitality.

“Ik droom al jaren van twee podia op de Markt, maar praktisch leek het niet haalbaar,” vertelt Jan Huyghe, Marketing and Sales Director van Superstage. “Vorig jaar stonden de podia nog 300 meter uit elkaar. Deze keer plaatsen we ze allebei op de Markt, elk aan een zijde van de Rally Village. Het Historic-podium komt op de plaats waar voorheen het podium van de Renties Ypres Rally stond. De wagens zullen aanrijden via de Menenstraat. Voor de moderne rally verplaatsen we het podium een aantal meters en verschuiven we de hergroepering een beetje. Met twee podia op de Markt zal er constant animo en sfeer zijn op de Markt. Het wordt een unieke beleving, zowel voor de rallyfans, de bezoekers op de terrasjes rond de Markt en de deelnemers!”

Gratis toeristentreintje

Maar, daar blijft het niet bij, want er wordt ook gedacht aan de mobiliteit van de rallyfans, die met een gratis toeristentreintje van de parkings aan de rand van Ieper naar de Markt worden gebracht en terug. Het treintje zal het ganse weekend rijden en een rondje langs de parkings duurt slechts een kleine 10 minuten.

Wat het sportieve betreft, kan de organisatie al onthullen dat de klassieker op de Kemmelberg zal verhuizen naar vrijdagavond. Ondertussen wordt bij Superstage naarstig gewerkt aan de voorbereiding van de eerste editie van de Ypres Rally Regularity. Een eerste editie, van 30 november tot 2 december, die kan rekenen op heel wat belangstelling.