31ste Corrida van Lombardsijde was dan toch niet de laatste

Redactie KW

Jean-Marie Sercu, voorzitter van vw Sports Events en 31 jaar lang organisator van de Corrida van Lombardsijde, nam zaterdag in stijl afscheid van zijn loopevenement. Maar sportschepen Henk Dierendonck kondigde aan dat er volgend jaar zeker een vervolg komt.

De winterse hoogdag van de loopsport op de tweede zaterdag van januari bracht 476 atleten aan de start, jeugd inbegrepen. Er was veel wind, maar alles verliep perfect, ook tijdens de prijsuitdeling in Sporthal De Bamburg, die straks voor een groot deel omgetoverd wordt tot permanente sporthal. Volgens Jean-Marie Sercu wordt de Bamburg te klein voor de Corrida.

Gestart op stratenparcours

“We zijn gestart op 31 december 1989 met een bescheiden editie van de Corrida van Lombardsijde, met uitvalsbasis in de gemeentelijke basisschool”, vertelt Jean-Marie Sercu, die gepensioneerd is als kinesist in het Damiaanziekenhuis in Oostende. “Ter plaatse konden we niet douchen, maar we mochten gebruik maken van de kleedkamers en douches van een nabijgelegen camping. De eerste jaren werd gelopen op een stratenparcours en met 200 deelnemers was het een gezellige manifestatie in januari. Bij één van de edities sloeg de winter toe, was het te koud en zeer glad. Daardoor zijn we overgeschakeld naar een natuurparcours op het strand en in de duinen en dat was, hoewel het veel lastiger was, een groot succes. Het werd één van de mooiste en succesvolste lopen aan de kust.”

Dank aan sponsors

“Bij het openen van Sporthal de Bamburg, 20 jaar geleden, konden we overschakelen naar een nieuwe locatie, een luxe voor de inschrijvingen, kleedkamers en douches, later ook met kinderanimatie en springkastelen. Elk jaar konden we rekenen op 60 tot 70 vaste medewerkers, die er voor zorgden dat alles op wieltjes liep. Waarvoor dank natuurlijk! Uiteraard zijn we alle sponsors dankbaar, in het bijzonder hoofdsponsor Fintro, de vroegere Record Bank, met zaakvoerder Dirk De Jonghe. Dankzij hen hebben we onze atleten en onze medewerkers kunnen belonen met mooie prijzen.”

“Met Benny Fisher, Davy Stieperaere, Stijn Fincioen, Karel Moerman, Annelies Demuynck, Heidi Hertveldt, Charline Vanneste, Lies Deruddere en Rita Thienpodt mochten we de beste atleten uit de provincie begroeten en in 2019 haalden we een recordaantal deelnemers van 568 atleten. Dat was een superjaar. Dit jaar mochten we ook niet klagen met 476 starters. Met spijt in het hart hebben we aan iedereen moeten zeggen dat er, na 31 edities, een einde komt aan de organisatie van de Corrida. De sporthal is niet meer helemaal beschikbaar en ik zie het niet zitten om met tenten te werken. Het weer is onvoorspelbaar en met de wind aan onze kust, is het altijd een risico. We trekken er met Sports Events, spijtig genoeg een streep onder. Ik ben 63 en fiets veel. Misschien komen we op de proppen met een mountainbikefestijn.”

32ste editie komt er

We klopten aan bij sportschepen Henk Dierendonck, die ons verraste met zijn plannen. “Wat mij betreft, komt er ook een 32ste editie van de Corrida”, zegt schepen Dierendonck. “Ik heb alvast de sportdienst opdracht gegeven om door te gaan met het fantastisch sportevenement, één van de toppers in Middelkerke. Volgens mij zal het perfect mogelijk zijn om de Corrida nog verder te organiseren met als uitvalsbasis de kleinere sporthal in de Bamburgstraat. Jean-Marie Sercu en zijn medewerkers vinden het een probleem dat de zaal kleiner zal worden en hebben besloten er een streep onder te trekken. Ik deel die mening niet en denk dat zelfs 500 inschrijvingen geen probleem zouden zijn. Er is ook nog de nabijgelegen kantine van SC Lombardsijde en we beschikken over een prachtig parcours. Dirk De Jonghe van Fintro wil blijven sponsoren. De sportdienst heeft ervaring zat met de Sirene Jogging. Wij gaan door met de Corrida, ook in 2021!” (FR)

31ste Corrida van Lombardsijde was dan toch niet de laatste

31ste Corrida van Lombardsijde was dan toch niet de laatste

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier