10de Kerstloop in Brugge wordt geen feesteditie

Sfeerbeeld van een vorige editie van de Kerstloop op de Markt in Brugge. © ACR
Redactie KW

Op vrijdag 11 december staat de tiende editie van de Kerstloop in Brugge gepland. Het wordt geen feesteditie maar organisator Ivan Degrieck zal het nodige doen om de sfeervolle stadsloop, zij het met een beperkt aantal lopers, wel te laten plaatsvinden.

Voor organisator Ivan Degrieck is het iets minder dan drie maanden voor aanvang bang afwachten hoe de situatie van COVID-19 in ons land en in Brugge zal evolueren. “Iedereen is hongerig om opnieuw aan het loopevent mee te doen, mits het op een veilige manier kan. Op veel plaatsen in het land is men ondertussen reeds gestart met diverse loopwedstrijden met een beperkt aantal aan deelnemers”, weet Degrieck.

Het spreekt voor zich dat een jubileumeditie van de Kerstloop in Brugge voorlopig niet kan met 5.000 deelnemers aan de start. “Ik zal wel al het nodige doen om de Kerstloop te laten plaatsvinden onder de huidige maatregelen, ook al zal de kerstloop dan zeer kleinschalig zijn in vergelijking met andere jaren. Maar het is belangrijk om het evenement in stand te houden ook, al moet dit dan in zeer moeilijke omstandigheden.”

800 deelnemers

Ondanks het druilerig weer verschenen vorig jaar ruim 3.000 deelnemers aan de start. Giani Vanden Broucke (Triatlon Brugge Team) en Lindsey De Grande wonnen toen de 10 km.

Zoals de situatie vandaag is, maar dit kan nog veranderen, kunnen er op de 6 km 400 mensen starten en 45 minuten later op de 10 km nog eens 400 deelnemers. “Uiteraard was het de bedoeling om van de tiende editie een feesteditie te maken maar nu zal dit helemaal anders zijn en vooral een poging zijn om te overleven”, aldus de organisator. “Hoe het concept er in detail zal uitzien, is nog wat afwachten en zal tijdig – ik hoop nog voor het einde van deze maand – gecommuniceerd worden. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier