Maandag 27 januari, 2020

Nieuws uit Spiere-Helkijn

Het nieuwe wielerseizoen is op gang getrokken en dus zullen de vrouwen en vriendinnen van onze 41 profs het op het thuisfront opnieuw vele dagen, weken en soms zelfs maanden zonder hun geliefde moeten te zien bolwerken. Drie van hen - Aaron Verwilst (22), Baptiste Planckaert (31) en Serge Pauwels (36) - vertoefden de voorbije weken aan de Spaanse Costa Blanca. Zeggen ze in koor: "We zijn blij dat onze partner ook haar eigen bezigheden heeft."

Een 39-jarige vrouw uit Spiere-Helkijn riskeert inb de rechtbank in Kortrijk één jaar cel en een boete, omdat ze voor een Noord-Franse drugsbende in haar woning cannabis stockeerde. Bij een huiszoeking werd 128 kilo cannabis aangetroffen.

De West-Vlaming werkt, zoveel is zeker. Vorig jaar bedroeg het aandeel niet-werkende werkzoekenden in onze provincie slechts 4,6 procent. Dat is niet alleen 1,5 procentpunt lager dan vorig jaar, op Vlaams niveau is dat het laagste cijfer van alle provincies. Lo-Reninge scoort met 1,8 procent werkloosheid zelfs het best van alle Vlaamse gemeenten. Dat blijkt uit cijfers van de VDAB.

Het jaar begint met groot én goed nieuws. Vanaf volgende week is West-Vlaanderen een krant rijker. Bij jouw vertrouwde lokale krant krijg je - gratis - ook De Krant van West-Vlaanderen.

In 2020 willen de West-Vlamingen vooral meer sporten en bewegen en gezonder leven. Dat blijkt uit een onderzoek van shoppingcentrum K in Kortrijk, dat bij 1.157 provinciegenoten polste naar hun goede voornemens. "Het thema leeft zelfs zo hard dat de mensen dit keer al vóór de eindejaarsfeesten met hun gezonde plannen bezig waren", zegt sportinstructrice en voedingsdeskundige Delphine Steelandt.

Een 29-jarige man moet van de rechter in Kortrijk een werkstraf van 60 uren uitvoeren nadat hij de nieuwe vriend van zijn ex uit Spiere-Helkijn enkele rake klappen gaf. Zijn kompaan uit Celles werd vrijgesproken.

Fluvia evolueert, investeert en recruteert. De hulpverleningszone maakte recent enkele indrukwekkende cijfers bekend en toont zo dat ze zich klaar stoomt voor de toekomst. Meer personeel, modern materiaal en zelfs de drone die over onze veiligheid waakt. "Alles zonder extra in de buidel te moeten tasten" klinkt het bij een trotse zonecommandant.