Maandag 27 januari, 2020

Nieuws uit Sint-Michiels

Afgelopen weekend kon je in de Brugse Magdalenakerk terecht voor de tentoonstelling 'Nicto Historia'. Vier studenten Plastische Opvoeding van de Hogeschool VIVES campus Brugge presenteerden in het koor en de zijgangen van de kerk beeldend werk dat verwijst naar het duistere. Hierbij integreren ze verschillende beeldende disciplines, zoals schilder- en tekenkunst, grafiek, ruimtelijk werk en 3D.

Bij een routinecontrole bij een vrachtwagen werd maandagmorgen even voor 11 uur een witte substantie aangetroffen in een oplegger. De chauffer werd op de Koning Albert I-laan staande gehouden en de douaniers vonden enkele paletten 'BigBags' met daarin een fijn wit poeder.

Zelfs zonder te spelen liep Racing Brugge One verder uit op de concurrentie. Een eerder gerucht als zou de club opgedoekt worden, wordt van tafel geveegd en de sportieve prestaties bewijzen maar één ding: Racing One wil zijn plaats in eerste landelijke heroveren.

De West-Vlaming werkt, zoveel is zeker. Vorig jaar bedroeg het aandeel niet-werkende werkzoekenden in onze provincie slechts 4,6 procent. Dat is niet alleen 1,5 procentpunt lager dan vorig jaar, op Vlaams niveau is dat het laagste cijfer van alle provincies. Lo-Reninge scoort met 1,8 procent werkloosheid zelfs het best van alle Vlaamse gemeenten. Dat blijkt uit cijfers van de VDAB.

Drie Nederlandse youtubers zijn betrapt bij het inbreken in het Boudewijn Seapark in Brugge. Twee presentatoren en een cameraman van YouTube-kanaal StukTV deden een poging om een stunt uit te halen in het pretpark. De directie van het Boudewijn Seapark relativeert deze 'oude' stunt.