Maandag 27 januari, 2020

Nieuws uit Sint-Eloois-Winkel

Sint-Eloois-Winkel
Winkel pakt punt op Dessel

Dessel ligt Winkel wel. In de heenronde pakten de rood-zwarten hun eerste zege (2-1) tegen de Antwerpenaars.

Ook dit jaar namen de vijfde- en zesdeklassers van de vrije basisschool in Sint-Eloois-Winkel deel aan de Junior Journalistenwedstrijd, een organisatie van het Davidsfonds.

Frans Declercq en Georgette Deceuninck werden op het gemeentehuis van Ledegem gehuldigd ter gelegenheid van hun diamanten huwelijksjubileum. Op vrijdag 8 januari 1960 huwden ze voor de wet en een dag later voor de kerk. "Het was toen héél erg koud."

Aurore Commeine (37) uit de Stationsstraat trekt binnenkort naar Vietnam om er in het kader van haar bacheloropleiding 'Pedagogie van het jonge kind' stage te lopen. Ze is nog op zoek naar (gebruikte) werkboeken Engels die een beter leven verdienen in Vietnam dan de stoffige plaats op zolder.

Sint-Eloois-Winkel
Negen op rij voor Wibac Two

De Heren Two van Wibac zijn aan een sterke reeks bezig en staan dan ook aan de leiding in vierde provinciale B. Ze willen er uiteraard alles aan doen om ook de laatste vijf wedstrijden te winnen.

Het begon met een handvol creatievelingen die zich, via facebook, verbonden om hun steun te geven aan mens en dier in Australië. Drie dagen later zijn 20.000 mensen druk in weer met wol, breinaalden en naaipatronen. "Een solidariteitsactie waar we geen geld vragen maar knutselgrage handen", horen we bij Tine Derhore (42) uit Sint-Eloois-Winkel, een van de 20.000.

Het huwelijk tussen Kristof Verspeeten en Mandel United is in staat van ontbinding. Honderd procent rond is het nog niet, maar sportief manager Mario David van Mandel United beaamt: "Hij is op weg naar Winkel Sport." Ook de spits laat eenzelfde geluid horen. "Ik speel normaal de rest van het seizoen voor Winkel Sport. Ik ben blij met deze kans, ik voel veel vertrouwen."