Zondag 5 april, 2020

Nieuws uit Sint-Eloois-Winkel

Dit seizoen worden er geen kampioenstitels toegekend in het Belgische volleybal. De geplande hervorming voor de competitie 2020-2021 wordt wel doorgevoerd. En dat brengt een aantal verschuivingen met zich mee. Een overzicht, met meteen ook al de nieuwe namen van de reeksen erbij.

Nora en Nina uit Passendale, Jitske uit De Haan, Victor uit Kuurne en Mauro uit Sint-Eloois-Winkel keken er al maanden naar uit. Toch zullen ze nog wat langer geduld moeten hebben vooraleer ze hun eerste communie, vormsel of lentefeest zullen kunnen vieren. De kleren zullen wellicht niet meer passen. Op de cadeautjes wordt het nog even wachten. Er is de ontgoocheling, maar nog meer het gemis van de vriendjes

Promovendus Winkel Sport B (straks derde provinciale) was lange tijd op zoek naar een nieuwe hoofdcoach ter vervanging van Erwin Loos. Dat is nu niet meer nodig, want Loos blijft gewoon.

Wie zich vanaf nu niet meer houdt aan de maatregelen die de federale regering heeft opgelegd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, dreigt een gerechtelijke minnelijke schikking te moeten betalen die 250 euro zal bedragen voor particulieren en 750 euro voor handelaars. Een tweede inbreuk kan aanleiding geven tot een rechtstreekse dagvaarding voor de correctionele rechtbank. Dat meldt het college van procureurs-generaal, dat een uitgebreide omzendbrief heeft opgesteld.

Eerder besliste de Raad van Bestuur van Basketbal Vlaanderen al om de competities per direct en definitief te beëindigen. Een identieke beslissing werd door de RvB van Basketball Belgium genomen. Aan competitiesport is het echter eigen om een eindklassement op te maken, zeker wanneer dat bepalend is voor het stijgen en dalen, zoals op niveau van seniorcompetities.

Op zondag 1 maart vierden Palmer Temperman en Jeannie Daels uit Sint-Eloois-Winkel hun briljanten jubileum. De festiviteiten vonden plaats in zaal Delicatesse in Rollegem-Kapelle. Op 11 februari 1955 huwde het paar in de kerk van Ledegem.

Toen het bericht kwam dat alle rusthuizen dicht gingen en er geen bezoek meer toegelaten zou worden, besloot Ulrike Vandamme van kinderopvang Oeleboele uit Sint-Eloois-Winkel met de kinderen een kleine attentie in elkaar knutselen. "Het zal de eenzame, bange tijd een beetje draaglijk maken voor de bewoners van het rusthuis in Ledegem", zegt ze.

In navolging van de beslissing om alle indoorvolleybalactiviteiten voor het seizoen 2019-2020 definitief stil te leggen, werd er door Volley Belgium en Volley Vlaanderen een beslissing voor komend beachvolleybalseizoen genomen.