Vrijdag 3 juli, 2020

Nieuws uit Sint-Eloois-Winkel

Het ziet er op Schiervelde steeds meer naar uit dat de kelk leeg moet tot op de bodem. Zeven weken nadat het Belgische Arbitragehof voor de Sport (BAS) weigerde om KSV Roeselare in tweede zit een nieuwe licentie voor het profvoetbal toe te kennen, is er nog altijd geen duidelijkheid over het verdere bestaan van de club.

Een 35-jarige man uit Wevelgem is door de rechter in Kortrijk vrijgesproken voor een vechtpartij op 4 juni 2016 tijdens een dinner and dancefeest in een Passimrestaurant in Sint-Eloois-Winkel. Een 47-jarige man uit Kortrijk verloor daarbij zijn rechteroog. Het slachtoffer kreeg een voorwaardelijke celstraf van twee maanden en een voorwaardelijke boete omdat hij zelf eerst een kopstoot uitdeelde.

Lange tijd verbleven de jeugdbewegingen in het ongewisse of hun geplande kampen in de vakantieperiode al dan niet konden doorgaan. Nu de kogel door de kerk is, was het alle hens aan dek om alsnog kampen te organiseren die aan alle voorwaarden voldeden, zoals gestipuleerd door de Nationale Veiligheidsraad. We spraken met alle voorzitters.

Eind dit jaar zal de nieuwbouw van de Winkelse basisschool afgewerkt zijn. Vanaf januari 2021 zullen alle lagere schoolkinderen op die site les kunnen volgen. De school in de Kerkstraat - de vroegere jongensschool - wordt geïntegreerd in het project Hof van Eloy. Met de nieuwbouw gaat een investering van 3,4 miljoen euro gepaard.

Het openen van de grenzen werd door miljoenen mensen gevolgd. Mensen met familie in het buitenland, grensarbeiders of gezinnen die graag bij onze zuiderburen gaan shoppen: allen keken ze hunkerend uit naar het openstellen van de grens tussen België en Frankrijk. Eén groep stond nog net iets harder te trappelen dan de rest. Camperreizigers stonden, met hun mobiele bubbels, klaar om terug de baan op te trekken.

Een dinner and dancefeest in een Passimrestaurant in Sint-Eloois-Winkel (Ledegem) op 4 juni 2016 veranderde het leven van een 47-jarige man uit Kortrijk en een 35-jarige man uit Wevelgem ingrijpend. De ene verloor bij een vechtpartij zijn rechteroog, de andere wordt al vier jaar achtervolgd door een torenhoge schadeclaim. Beiden stonden maandag tegenover elkaar voor de rechtbank in Kortrijk.

Met de zomervakantie voor de deur is de jeugddienst van Ledegem met een team van animatoren, coördinatoren en administratief bedienden druk in de weer om de kinderen van de gemeente een fantastische vakantie te laten beleven, uiteraard rekening houdend met de coronamaatregelen.

Vrijdagmiddag brak een hevige brand uit in de Zuidhoekstraat in Sint-Eloois-Winkel. Een opslagplaats gevuld met bouwmaterialen en machines ging volledig in vlammen op. De brandweer kon niets anders dan de recent vernieuwde hangar gecontroleerd te laten uitbranden.