Maandag 30 maart, 2020

Nieuws uit Sint-Eloois-Vijve

Wie zich vanaf nu niet meer houdt aan de maatregelen die de federale regering heeft opgelegd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, dreigt een gerechtelijke minnelijke schikking te moeten betalen die 250 euro zal bedragen voor particulieren en 750 euro voor handelaars. Een tweede inbreuk kan aanleiding geven tot een rechtstreekse dagvaarding voor de correctionele rechtbank. Dat meldt het college van procureurs-generaal, dat een uitgebreide omzendbrief heeft opgesteld.

Eerder besliste de Raad van Bestuur van Basketbal Vlaanderen al om de competities per direct en definitief te beëindigen. Een identieke beslissing werd door de RvB van Basketball Belgium genomen. Aan competitiesport is het echter eigen om een eindklassement op te maken, zeker wanneer dat bepalend is voor het stijgen en dalen, zoals op niveau van seniorcompetities.

In navolging van de beslissing om alle indoorvolleybalactiviteiten voor het seizoen 2019-2020 definitief stil te leggen, werd er door Volley Belgium en Volley Vlaanderen een beslissing voor komend beachvolleybalseizoen genomen.

Basketbal Vlaanderen beslist om alle competities in Vlaanderen met onmiddellijke ingang stop te zetten. De competities worden ook op latere datum niet meer hervat. In overleg met AWBB is ook beslist om de competities op niveau van Basketball Belgium per direct en definitief te staken.

In overleg tussen Volley Belgium, dat zaterdag al de volleybalcompetitie in heren Liga A stopzette, Volley Vlaanderen en de Fédération Volley Wallonie-Bruxelles werd beslist om alle competities op Belgisch grondgebied met onmiddellijke ingang stop te zetten voor de rest van het seizoen 2019-2020.

Op basis van alle gegevens en opgelegde verplichtingen van diverse instanties heeft het stadsbestuur specifieke maatregelen getroffen. Ze zijn tot nader order van kracht. We geven alvast in verschillende rubrieken de meest recente update voor de centrum- en deelgemeenten.

De start van de weerkundige lente is meteen ook het sein voor de wielertoeristen van Vijve Sportief om het stalen ros weer uit de garage of het tuinhuis te halen. De leden deden dit meteen met een nieuwe voorzitter. Peter Van Waeyenberghe volgt Tony Cannaert op die actief lid blijft.

Vandaag raakte al bekend dat in onze hoogste basketbalklasse, de Euromillions Basket League, niet meer zal gebasket worden tot begin april, daarnet werd beslist om alle competities stil te leggen tot en met 31 maart.

Het percentage bedrijfswagens is in West-Vlaanderen opnieuw gestegen, maar meer en meer mensen combineren de auto met de fiets of het openbaar vervoer. Dat blijkt uit de mobiliteitsbarometer van Acerta.

Fruit Lambrecht-Baart, een van de boegbeelden van de actie 'Ik koop lokaal', opent op vrijdag 20 maart een hoevewinkel die dubbel zo groot is dan de huidige. "We gaan nu ook eetwaren aanbieden van andere streek- en hoeveproducenten, gaande van champignons, over geitenkaas tot allerlei kruiden", zegt Els Lambrecht die, samen met haar man Arne het fruitteeltbedrijf runt.