Zondag 26 januari, 2020

Nieuws uit Sint-Denijs

De West-Vlaming werkt, zoveel is zeker. Vorig jaar bedroeg het aandeel niet-werkende werkzoekenden in onze provincie slechts 4,6 procent. Dat is niet alleen 1,5 procentpunt lager dan vorig jaar, op Vlaams niveau is dat het laagste cijfer van alle provincies. Lo-Reninge scoort met 1,8 procent werkloosheid zelfs het best van alle Vlaamse gemeenten. Dat blijkt uit cijfers van de VDAB.

Het jaar begint met groot én goed nieuws. Vanaf volgende week is West-Vlaanderen een krant rijker. Bij jouw vertrouwde lokale krant krijg je - gratis - ook De Krant van West-Vlaanderen.

In 2020 willen de West-Vlamingen vooral meer sporten en bewegen en gezonder leven. Dat blijkt uit een onderzoek van shoppingcentrum K in Kortrijk, dat bij 1.157 provinciegenoten polste naar hun goede voornemens. "Het thema leeft zelfs zo hard dat de mensen dit keer al vóór de eindejaarsfeesten met hun gezonde plannen bezig waren", zegt sportinstructrice en voedingsdeskundige Delphine Steelandt.

Sofie Lanssens (41) verloor in juni haar man Mathieu Lamsens (41) aan de zeldzame ziekte ALS. Samen met haar twee zonen Victor (13) en Thomas (15) en honderden vrienden en familieleden zamelden ze tijdens De Warmste Week 41.500 euro in voor Instituut Born-Bunge. Koen en Kris Wauters van Clouseau bedankten hen daarvoor met een videoboodschap. Sofie had het moeilijk. "Ik wil niet per se met mijn hoofd op tv komen, maar er is meer onderzoek voor de ziekte nodig", vertelt ze.