Maandag 27 januari, 2020

Nieuws uit Sint-Baafs-Vijve

De West-Vlaming werkt, zoveel is zeker. Vorig jaar bedroeg het aandeel niet-werkende werkzoekenden in onze provincie slechts 4,6 procent. Dat is niet alleen 1,5 procentpunt lager dan vorig jaar, op Vlaams niveau is dat het laagste cijfer van alle provincies. Lo-Reninge scoort met 1,8 procent werkloosheid zelfs het best van alle Vlaamse gemeenten. Dat blijkt uit cijfers van de VDAB.

Het jaar begint met groot én goed nieuws. Vanaf volgende week is West-Vlaanderen een krant rijker. Bij jouw vertrouwde lokale krant krijg je - gratis - ook De Krant van West-Vlaanderen.

In 2020 willen de West-Vlamingen vooral meer sporten en bewegen en gezonder leven. Dat blijkt uit een onderzoek van shoppingcentrum K in Kortrijk, dat bij 1.157 provinciegenoten polste naar hun goede voornemens. "Het thema leeft zelfs zo hard dat de mensen dit keer al vóór de eindejaarsfeesten met hun gezonde plannen bezig waren", zegt sportinstructrice en voedingsdeskundige Delphine Steelandt.

Bijna een jaar geleden beleefden vier trouwe werknemers van de Oostrozebeekse ruimdienst Cannie de hel op aarde bij het ramen- en deurenbedrijf Pouleyn in Vichte. Eén dode en drie zwaargewonden, dat was de zware tol van een explosie en brand in een silo. Alexander Bauwens liep hevige brandwonden op, maar kijkt hoopvol naar de toekomst. "Begin januari mag ik opnieuw aan de slag", glundert hij. Nu prijken Alexander en zijn vriendin Valerie ook op de jaarlijkse kalender van de Stichting Brandwonden, een organisatie waar hij de voorbije tijd heel veel steun van heeft gekregen.

Wie verdient het om een jaar lang dé Krak van jouw gemeente te zijn? Dat bepaal jij! Stemmen kan tot en met 5 januari.

De prijzen van het recyclagepark zullen vanaf september 2020 dalen. De prijs van een afvalzak stijgt met tien cent naar 1,70 euro. De zak wordt ook nog kleiner. Wielsbeke is lid van intercommunale Imog, waar de maatregel werd goedgekeurd. "Wie goed sorteert, heeft nog nauwelijks een restafvalzak nodig", zegt schepen van Milieu Magda Deprez (CD&V).