Maandag 27 januari, 2020

Nieuws uit Sint-Andries

BRO.GO Sportevents organiseerde vorig jaar een eerste keer een trailrun in het bos van Beisbroek. Nu worden daar twee nieuwe boslopen aan gekoppeld, een criterium met een wedstrijd in het Ryckeveldebos in Sijsele en het provinciedomein Bulskampveld in Beernem. "We willen de regio verder in beweging brengen."

'Een onverwachte opsteker': zo wordt het nieuws dat het nieuwe stadion van Club Brugge niet langs de Blankenbergsesteenweg maar wel op de huidige Olympiasite komt vooral onthaald in de omgeving van het stadion in Sint-Andries. "Maar er moet wel goed nagedacht worden over mobiliteit, met dus zeker ook voldoende parkeerplaatsen."

Doorbraak in het stadiondossier van Club Brugge. De huidige competitieleider gaat voor een nieuw stadion met 40.000 zitplaatsen op de huidige Olympia-site in Sint-Andries en niet langs de Blankenbergse Steenweg in Sint-Pieters. De nieuwe voetbaltempel moet bij de start van het seizoen 2022-2023 een feit zijn.

De West-Vlaming werkt, zoveel is zeker. Vorig jaar bedroeg het aandeel niet-werkende werkzoekenden in onze provincie slechts 4,6 procent. Dat is niet alleen 1,5 procentpunt lager dan vorig jaar, op Vlaams niveau is dat het laagste cijfer van alle provincies. Lo-Reninge scoort met 1,8 procent werkloosheid zelfs het best van alle Vlaamse gemeenten. Dat blijkt uit cijfers van de VDAB.

Het jaar begint met groot én goed nieuws. Vanaf volgende week is West-Vlaanderen een krant rijker. Bij jouw vertrouwde lokale krant krijg je - gratis - ook De Krant van West-Vlaanderen.

In 2020 willen de West-Vlamingen vooral meer sporten en bewegen en gezonder leven. Dat blijkt uit een onderzoek van shoppingcentrum K in Kortrijk, dat bij 1.157 provinciegenoten polste naar hun goede voornemens. "Het thema leeft zelfs zo hard dat de mensen dit keer al vóór de eindejaarsfeesten met hun gezonde plannen bezig waren", zegt sportinstructrice en voedingsdeskundige Delphine Steelandt.