Ringo Decaestecker (Melco Ieper Two) gaat spelers individueel begeleiden

Redactie KW

Melco Ieper Two won niet zonder moeite de derby tegen BBC Poperinge One. Na een vrij weekend volgen de komende weken verschillende toppers voor de ploeg van coach Ringo Decaestecker, die bekend maakt dat hij op het einde van het seizoen stopt als coach.

Melco Ieper Two won met de hakken over de sloot van een door blessures gehavend BBC Poperinge. De derby eindigde op 68-65. “We speelden in het algemeen een heel slechte wedstrijd”, vertelt coach Ringo Decaestecker. “In de eerste helft duwden we drie minuten goed door en sloegen een kloof naar 40-24. Daarna stapelden de fouten zich op, waren we te laks in defense en kwam Poperinge door hun eigen verdienste weer helemaal in de match.”

Belangrijke weken

De volgende weken wachten Melco belangrijke confrontaties met het oog op de tweede plaats in de rangschikking in eerste provinciale. “We zullen ons niveau moeten opkrikken, want de matchen tegen de toppers komen eraan. Uit bij Blankenberge, thuis tegen Wikings Kortrijk en Koksijde op verplaatsing zijn de volgende confrontaties. Geen enkele wedstrijd is gemakkelijk en het wordt een beslissende periode in de strijd voor de tweede stek.”

“Het ligt mij momenteel beter om spelers individueel te begeleiden”

Ringo Decaestecker heeft ondertussen besloten om de fakkel door te geven volgend seizoen. “Ik twijfelde aan mijn beslissing. Maar omdat Melco alle mogelijkheden heeft, is het gemakkelijker de knoop door te hakken en meteen te zeggen dat ik stop. Ik heb ook een gezin met twee kleine kinderen. Ik coach nog altijd met veel plezier, maar ik denk dat het mij momenteel beter ligt om spelers individueel te begeleiden in plaats van met een ploeg te werken. Het team zelf heeft daar dus totaal niets mee te maken. Het is een toffe groep. De redenen waarvoor ik stop moet je dus zeker daar niet zoeken.”

(BV)

Zaterdag 10 maart om 20.30 uur: Basket Blankenberge One – Melco Ieper Two

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.