Mysterieuze start van Kunstproject vbs Oogappel in Lo

Redactie KW

Alle leerlingen van vbs Oogappel in Lo waren maandagnamiddag 26 februari uitgenodigd op de vernissage van het tijdelijke oogappelmuseum. Maar wat bleek? Bij het onthullen van de kunstwerken ontdekten de curator en de conservator dat alles op een mysterieuze wijze verdwenen was.

“Gelukkig willen alle leerlingen meehelpen om nieuwe kunstwerken te maken”, zegt directrice Dorine Feryn. “De komende twee weken werken al onze oogappels in drie verschillende werkwinkels en maken daar kennis met kunstenaars van vroeger en nu zoals Mondriaan, Karel Appel en Panamarenko. Er komen ook lokale kunstenaars naar school die samen met de kinderen aan de slag gaan.”

Alle kunstwerken worden op vrijdag 16 maart vanaf 18.30 uur in de school tentoongesteld op de expo “OOGAPPEL – ART” . “Ouders, grootouders, stadsgenoten en sympathisanten zijn van harte welkom op de tentoonstelling”, besluit Dorine Feryn. “Daarnaast zal er ook eenmalig een pop-up Kunstcafé de deuren openen met de betere bierbar en kunstzinnige hapjes voor groot en klein.”

(KVCL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.