Lara Gaspar ruilt DS Waregem voor Dynamite Deerlijk

Redactie KW

Met de 27-jarige Lara Gaspar heeft Dynamite Deerlijk een toptransfer beet. De 1,83 meter grote center woonachtig in Waregem tekende woensdagavond een overeenkomst voor één seizoen.

Gaspar komt over van Declercq Stortbeton Waregem waar ze vier seizoenen speelde en uitgroeide tot een van de sterkhouders. Waregem doekt na deze campagne zijn ploeg in eerste nationale op, waardoor alle speelsters op zoek moeten naar een nieuwe club.

“Al van bij het eerste gesprek met coach Benny Mertens had ik een heel goed gevoel”, zegt de Waalse. “Dit is wat ik wou. Iets minder professioneel, maar heel wat socialer en toch nog ambitieus. Ik ken ook heel wat meisjes van de ploeg van toen die nog voor Waregem uitkwamen. Doordat ze ook een keer minder trainen zal dit perfect combineerbaar zijn met mijn job in Brussel bij ING. Ik ben heel blij met Deerlijk die al van meet af aan mijn eerste keuze was.” Ook Benny Mertens is in de wolken met deze toptransfer. “Lara zal ons een meerwaarde geven op de positie waar ze speelt. Er zal meer evenwicht in de ploeg komen. Ze brengt heel veel energie binnen een ploeg en har leiderschap ook buiten het basketgedeelte is heel belangrijk. Het is een heel mooi mens waar we heel gelukkig mee zijn”.

(ELD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.