Diamanten feest voor Pierre Deschuyter en Agnes Vanzieleghem uit Torhout

Redactie KW

In het eetcafé ‘t Paviljoen op de wijk Don Bosco hebben Pierre Deschuyter en Agnes Vanzieleghem uit de Doornstraat hun zestigste huwelijksverjaardag gevierd, een diamanten jubileum.

Pierre werd op 6 januari 1931 in Frankrijk geboren, maar is in Wijnendale opgegroeid. Agnes is een rasechte Torhoutse. Ze werd er op 25 april 1932 geboren. Het echtpaar trouwde op valentijnsdag 14 februari 1958 en kreeg twee dochters: Marleen (getrouwd met Danny Lingier) en de overleden Kristien (weduwnaar Dominiek Maertens – met Anje De Volder). Ze hebben twee kleinkinderen, Lynn en Melanie (met Dennie Damman), en een kleinkind Ayden.

Pierre heeft eerst twee jaar als seizoenarbeider hard labeur in de steenovens verricht. Daarna is hij metselaar geworden. Hij vervulde dat beroep een tijdje in Wallonië en voorts telkens een tiental jaar bij enerzijds de Torhoutse bouwonderneming nv Vanhaerents en anderzijds de Torhoutse bvba Bostoen. In 1984 is hij met brugpensioen gegaan. Pierre blijft nog altijd sterk in de bouwbedrijvigheid en de architectuur geïnteresseerd. Hij heeft destijds trouwens gratis meegebouwd aan de Wijnendaalse parochiezaal. Hij lost veel sudoku-puzzels op.

Agnes ontfermt zich over het huishouden. Vroeger heeft ze veel genaaid en gebreid. Ze was daar heel vaardig in. Nu houdt ze zich graag bezig met woordzoekers en verbind-de-stippentekeningen. Burgemeester Kristof Audenaert en de schepenen Elsie Desmet, Joost Cuvelier, Rita Dewulf, Eddy De Ketelaere en Annick Vanderspurt kwamen de traditionele geschenken uitreiken.

(JS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.